separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

lifestyle

Inspiracija iz Pariza: Kako da uredite dom kao Francuskinja?


Na čari pariskih stanova niko nije ostao ravnodušan, a ključnu ulogu igra to što Francuzi poklanjaju veliku pažnju detaljima kao i to što domovi ne dele samo jedan stil - kaže poznata dizajnerka enterijera...


Priznaćete i sami - nijedan dom nije tako šik kao ona prelepa mansarda u Parizu u kojoj se odvija vaš najromantičniji ljubavni san! 

Zašto ne biste napravili i od svog života avanturu i uredili svoj dom u duhu Grada svetlosti? Ako smo podstakli vašu maštu, dajemo vam i nekoliko zanimljivih ideja za kreiranje soba nadahnutih francuskom prestonicom, a pomoć stiže od dizajnerke Džesike Belanger.

Ova dizajnerka otkriva koja četiri faktora su neophodna da biste u dom uneli bar minimalnu dozu tog francuskog šika:

Autor: Pixabay.com

1. Sofisticirano nije skupo, a naročito nije sve što je skupo istovremeno i sofisticirano. Ako želite uglađeni stil kao u pariskom domu, vodite računa da sve bude uravnoteženo i da komadi nameštaja budu prilagođeni veličini prostorija. Naročito je važno da izbor odražava vaš lični ukus, a ne aktuelni glamur na dizajnerskoj sceni.   

2. Elegantni monohromni dizajn sve je popularniji poslednjih godina. Reč je vrlo svedenom stilu koji koristi rafinisanu paletu boja - uvek je reč o dva neutralna tona. Tako se dobija umirujući ambijent, ali ako dodate jednu do dve kontrastne boje, uz atraktivne teksture, dobićete prostor koji budi sva čula - o la la!  

Autor: Pixabay.com

3. U francuskom domu oduvek se mogao naći i po koji komad nameštaja od metala, a ovaj trend je u 2015/2016. godini popularniji nego ikad. Vraćaju se zlato, bronza, mesing! Slobodno mešajte ove detalje i krenite do svog francuskog tavana po onu pozlaćenu činiju - dobiće novo mesto u vašoj dnevnoj sobi.  

4. Eklektiku svi smatraju hitom za 2015/2016. godinu, a Francuzi su je izmislili odavno. Moderno, tradicionalno, rustično i šik - mešavina svega toga je ono što čini njihove domove nezaboravnim.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti