AKTUELNO

Pravilno čuvanje hleba sprečiće da se on brzo pokvari.

Svako od nas drugačije čuva hranu, ali pravilo kojeg treba da se pridržavamo treba da bude da hranu čuvamo na isti način na koji se ona čuva u prodavnici, pogotovo hleb.

Veliku dilemu predstavlja čuvanje hleba. Supermarketi ga čuvaju na policama na sobnoj temperaturi, ali mnogi ga drže u frižideru jer misle da će tako trajati duže.

Ispostavilo se da je polica najbolje mesto za čuvanje hleba ili zemički. Ukoliko hleb držite u frižideru on će brže da se isuši i da se ubuđa nego li hleb kji držite na sobnoj temperaturi. Ukoliko vam hleb stoji na polici, možete da očekujete da će biti svež bar nedelju dana, sve dok držite pakovanje zatvoreno tako da se on ne isušuje.

Foto: Pixabay.com

Neki se ne odlučuju na to da čuvaju hleb na polici jer im onda kudinja izgleda neuredno, ali je ipak najbolji način ako želite da sačuvate hleb. Kako bi vam kuhinja izgledala uredno, nabavite kutiju za hleb u kojoj ćete čuvati hleb.

Hleb u frižideru može da stoji do 3 meseca, ali proces odmrzavanja može da bude mučan. Kako biste obezbedili da vam hleb bude ukusan i posle odmrzavanja, uvijte ga u foliju pre zamrzavanja.

#Hleb

#Kuća

'