AKTUELNO

Stambeni prostor je ispunjen sobama sa različitim izvorom svetlosti, ali i količinom vlage pa zato ne uspevaju sve biljke isto u svakoj prostoriji

Ako ste tip osobe koja će izaći i kupiti biljku samo zato što vam se sviđa, imamo loše vesti za vas. Ne može svaka sorta cveća uspeti u istom okruženju, bilo da je reč o unutrašnjim prostorijama vašeg doma ili dvorištu.

Dom je ispunjen sobama sa različitim izvorom svetlosti, ali i količinom vlage. Zbog toga su stručnjaci Home Advisor-a izdvojili tri biljke koje se mogu prilagoditi vašim životnim prostorijama. Đavolji bršljen idealan je za kupatilo, jer vlaži i pročišćava vazduh od toksičnih čestica, što je posebna dobrobit u predstojećim zimskim danima. Ova biljka traži mesto u senci, svež i vlažan vazduh i redovno zalivanje vodom. Zbog toga ovu biljku treba držati u kupatilu.

Fikus bendžamin uklanja toksine i povećava količinu kiseonika i zbog toga ga treba držati u spavaćoj sobi. Osim toga ima veoma zanimljiv izgled i jednostavno se uzgaja. Budući da se ova biljka drži na podu izbegavajte je ukoliko imate podno grejanje. Drvo žada ili Crassula ovata simbolizuje sreću pa se preporučuje da je držite u hodniku gde se pozdravljate s ljudima koji ulaze u vaš dom. Biljka može da izraste i do metar i po. Prema Feng Šuiu ova biljka donosi novac i privlači energiju bogatstva.

Iako ove biljke možda izgledaju slično, nisu. Zbog toga kupite sve tri ako želite da imate biljke koje će imati dug vek u vašem kupatilu, sobi i hodniku.

#Biljke

'