AKTUELNO

Nenad Grujović, poznat i kao Crni Gruja, poginuo je sinoć u Beogradu prilikom preskakanja ograde od terase stana na prvom spratu u Đušinoj ulici.

Povredama od pada podlegao je u Urgentnom centru oko ponoći.

Prema informacijama Tanjuga, Grujović nije bežao od policije, ali je strahovao za svoj život. Uviđaj na licu mesta obavila je policija.

Grujović, koji je povezivan s novibeogradskim kriminalnim klanom Dejana Stojanovića Keke, javnosti poznat po tome što je pre par godina po nalogu Evropskog suda za ljudska prava od države dobio odštetu od 6.000 evra, jer je u pritvoru proveo devet i po godina, a da mu u to vreme još nije bilo pravosnažno okončano suđenje.

Nakon toga, osuđen je na 10 godina zatvora zbog pljačke pošte na Novom Beogradu 2006. godine u kojoj je ubijen radnik, ali je oslobođen optužbi za ubistvo.

Istom odlukom oduzeta mu je imovinska korist od izvršenja dela i naloženo mu je da po pravosnažnosti presude u budžet Srbije uplati četiri miliona dinara.

Prošle godine je osuđen je u drugom postupku na kaznu od godinu dana kućnog zatvora zbog nošenja pištolja za koji nije imao dozvolu. Pošto je odslužio sve kazne, našao se na slobodi.

#Kriminal

#Smrt

'