AKTUELNO

Gordana Petrović (60) iz Kočetina kod Žabara uhapšena je juče zbog sumnje da je ubila svoju majku Nadeždu (80) tako što ju je polila benzinom i zapalila, pa na kraju udavila.

Kako mediji saznaju od izvora iz istrage, Nadeždino polugolo telo nađeno je juče oko 10 sati u jednom jarku, nedaleko od njene kuće.

- Telo je našao meštanin i odmah pozvao policiju. Na prvi pogled uočene su povrede na Nadeždinoj glavi, ali pregledom tela su otkrivene i stravične opekotine na telu. Sve je ukazivalo da je u pitanju ubistvo, pa je odmah pokrenuta istraga - kaže izvor.

Inspektori su brzo utvrdili da je nesrećnoj starici presudila njena ćerka Gordana, koja je psihički bolesnik.

Foto: Tanjug

- Gordana je, iz još uvek nepoznatih razloga, u nedelju oko dva sata iza ponoći polila benzinom i zapalila svoju majku. Starica je u agoniji istrčala iz kuće, ali je pala u jarak i tu uspela da ugasi vatru na sebi. Pretpostavlja se da je zatim za njom dotrčala Gordana, koja ju je dokrajčila udarcima u glavu, a moguće i davljenjem. To tek mora da se utvrdi obdukcijom tela - objasnio je izvor.

Gordana je juče uhapšena i određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

Navodno, majka i ćerka su imale porodične probleme.

- Meštani su ispričali da su se one svakodnevno svađale i pričale loše jedna o drugoj. Navodno, ćerka je sumnjala da joj se majka bavi vlaškom magijom, pa se veruje da je to motiv ubistva - priča sagovornik medija.

Ružica Vodesković, rođena sestra ubijene Nadežde kaže da je Gordana duže vreme terorisala majku.

- Svima je zabranila da se druže sa njom. Maltretirala je i pretila da će je ubiti. Sve joj je oterala od kuće. Telo ko od majke rođeno pronašao je komšija koji je krenuo u prodavnicu, na 15 metara od Nadeždine kapije. Mislio je da je neko bacio kožu od životinje. Tek kada se približio, shvatio je da je to telo žene - priča Ružica.

Ona dodaje da je komšija sve obavestio i da je ubrzo stigla policija.

- Dok su radili uviđaj, pričali su da je Nadežda ubijena sekirom u glavu i da je to uradila Gordana. Ona je još sinoć verovatno maltretirala majku jer je u kući haos, čak je i požar izazvala. Sumnjam da je Nadežda počela da beži od nje i da ju je ćerka sustigla na ulici i ubila - priča sagovornica.

Foto: Pink.rs

Prema njenim rečima, Gordana je nakon monstruoznog ubistva pobegla kod komšije.

- Policija ju je uhapsila i, kako sam saznala, sve je priznala. Rekla je: "Ubila sam je, žao mi je što nisam stigla da je zapalim." Jadna moja sestra, ubila je ko da je nije rodila. Pominju crnu magiju. Ako se iko bavio crnom magijom, to je Gordana. Ona je zlo. Nadam se da će ostati u zatvoru jer, ako je puste, ona će celo selo zapaliti - priča sestra ubijene žene i dodaje da će najverovatnije sahrana biti u četvrtak.

Kako je objasnila, Gordana ima ćerke i unuke, ali ona nije bila u dobrim odnosima sa njima.

Komšije nesrećne starice kažu da su svađe između Nadežde i Gordane trajale danima.

- Nada je pričala da joj ćerka preti ubistvom i da je se plaši. Gordana je povremeno živela sa majkom, a povremeno u Petrovcu. Ona je ranije bila udata i ima ćerku. Mnogo smo se uplašili i potresli, njih dve su bile u stalnom sukobu, ali su sada završile za sva vremena - rekla je komšinica.

Pročitajte još: UHAPŠENA ĆERKA MONSTRUM IZ ŽABARA: Zapalila majku, pa je ugušila!

#Majka

#Požar

#Ubistvo

#Zločin

#ćerka

'