AKTUELNO

Devojka M. S. (19) isekla vene na obe ruke, pa trakom zalepila kesu oko glave i ugušila se. Nesrećna tinejdžerka patila od depresije, često bila sama i ćutljiva.

Tinejdžerka M. S. (19) ubila se prekjuče u stanu na Novom Beogradu tako što je prerezala sebi vene, a zatim lepljivom trakom vezala sebi kesu oko glave i ugušila se! Nesrećna devojka je patila od depresije, bila je ćutljiva i često sama.

Tragedija se dogodila u iznajmljenom stanu u Ulici Milutina Milankovića, gde je devojčica živela s majkom.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, majka je u sredu ujutro oko osam sati ostavila ćerku samu u stanu i otišla na posao.

Nedavni slučajevi

* 15. septembar 2018. - Marko N. (15) iz Kikinde skočio je sa desetog sprata solitera i preživeo! Dečak je pokušao da se ubije zbog raskida sa devojkom, ali je čudom preživeo pad sa visine od 30 metara. * 5. avgust 2018. - Milan O. (16) iz sela Sibnica kod Sopota ubio se hicem iz dedinog pištolja, najverovatnije zbog ljubavnih problema. * 17. januar 2018. - Jovana L. (13) pokušala da se ubije skokom sa trećeg sprata zgrade u Banijskoj ulici u Zemunu, ali su je policajci spasli u poslednji čas! Nesrećna devojčica je još dva puta pre toga pokušala da digne ruku na sebe.

- U toku dana su nekoliko puta komunicirale telefonom i ništa nije nagoveštavalo tragediju. Međutim, kada se majka vratila s posla, oko 17 sati, ugledala je svoju ćerku na podu dnevne sobe, u lokvi krvi. Uviđajem je utvrđeno da je M. S. prerezala vene na obe podlaktice, a zatim stavila najlon kesu na glavu. Na kesi su nađeni i tragovi lepka, ili nešto što liči na selotejp traku, pa se pretpostavlja da je devojčica nekako zalepila kesu za glavu, da bude sigurna da neće uspeti da dođe do daha - kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, M. S. je imala psihičkih problema, bila je sklona depresiji i imala je prepisanu lekarsku terapiju.

- Nije još utvrđeno da li je devojčica pre samoubistva uzela i veću količinu lekova. Više detalja će se znati nakon obdukcije - navodi naš sagovornik.

Komšije kažu da ne poznaju dobro M. S. i njenu majku, jer su se nedavno doselile u njihovu zgradu.

- Devojka je delovala pristojno, kulturno bi se javila u prolazu. Često sam je sretao sa slušalicama u ušima, kako šeta psa. Obožavala je životinje, nije se odvajala od njih, ali nikad je nisam video da šeta s nekim, uvek je bila sama. Ne znam šta ju je mučilo - ispričao nam je komšija stradale devojke.

Statistika suicida dece i mladih do 19 godina

2017. godina - 11 2016. godina - 13 2015. godina - 20 2014. godina - 8 2013. godina - 11

Njena majka se juče popodne javila redakciji portala "Telegraf", ističući da još nije utvrđen tačan uzrok smrti njene ćerke.

- Moja ćerka se nije ubila lekovima, niti je pored nje pronađena bilo kakva najlon kesa - kratko je rekla majka, demantujući tako navode policajaca koji su bili na uviđaju.

Nažalost, slučaj devojke M. S. je samo poslednji u nizu stravičnih suicida mladih u Srbiji. Od početka 2013. do kraja 2017. godine čak 63 dece i mladih, uzrasta do 19 godina, digli su ruku na sebe iz različitih razloga.

Psiholog Branka Tišma kaže da je ne čudi ovaj porazan podatak, ističući da su roditelji, koji preterano povlađuju dečjim potrebama, jedan od razloga za to.

- Nažalost, sve više dece je depresivno. Oni su otuđeni, dezorijentisani, nezainteresovani i odluke donose naprečac. Nisu naučeni da dele, a lako povređuju jedni druge, ali i sebe. Stalno su za kompjuterima i mobilnim telefonima. Kuckaju poruke i oslanjaju se na taj vid komunikacije, a zato su i otuđeni jedni od drugih - objasnila je Tišma.

Deca su otuđena, dezorijentisana, odluke donose naprečac. Nisu naučeni da dele, a lako povređuju jedni druge, ali i sebe - Branka Tišma, psiholog

#Devojka

#Samoubistvo

#tinejdžer

#vene

'