AKTUELNO

Sahranjene žrtve iz tri stravične saobraćajne nesreće kod Jagodine i Despotovca, u kojima je 12 osoba poginulo. Ožalošćeni u Trsteniku, Svilajncu, Velikom Selu i Paraćinu.

Posle tri stravične saobraćajne nesreće u mestu Mijatovac, i na putu Despotovac - Jagodina u kojima je 12 osoba poginulo, a oko 35 povređeno, danas su sahranjene prve žrtve.

Oko 150 kuća ima selo Dublje kod Trstenika, ali se zato nekoliko stotina duša iz ovog, ali i susednih mesta, Trstenika, Vranjačke Banje, Kraljeva, Kruševca, oprostilo do Marije Čajetinac (33), nastradale na auto-putu.

Marija je ispraćena sa pesmom Džeja "Nedelja"

Mezimica svoje porodice, ponos svog sela i svima dobar prijatelj. Da ne govore slučajno najpotresnije narodne pesme o ljubavi između brata i sestre, najtužniji je dokaz mogao da se vidi već na kapiji ožalošćenog doma, gde je Marijin stariji brat Danijel u dubokoj crnini, uz jauke, dočekivao mnogobrojne prijatelje i rodbinu.

- Nema više ko da me pozove, sestro moja, sestro moja, sestro moja...- grmeo je promukao vapaj Danijela Čajetinca, u dvorištu punom cveća koje je redovno zalivala vredna devojka.

Majka Danica nebrojano puta se naglas obratila ćerki, dok bi glava kuće Milivoje Čajetinac tek skupljao snagu da to učini. U selu se već danima govori da je otac krenuo u Novi Sad kada je saznao strašnu istinu i počeo da telefonira ćerki, a umesto nje čuo glas koji ga je obavestio o tragediji.

- Anđeli postoje, to si ti - rekao je Marijin otac Milivoje, poznati privrednik, kome je ćerka bila oslonac u kući i poslu, jer je, posle diplomiranja na Pravnom fakultetu u Beogradu, vredno radila u porodičnoj firmi "Elektron".

Duga kolona prijateljica i prijatelja tiskala se sa cvećem mokrim od suza da izjavi saučešće, oprosti se od Marije, ne prihvatajući da je više nema. A kod rake, na brdu, gde se spuštao sanduk sa telom postradale mlade žene, jedna harmonika i violončelo. Marija je ispraćena sa pesmom Džeja "Nedelja".

Foto: E-Stok/Katarina Mihajlović, Pixabay

Razredni starešnia i đaci kao podrška školskom drugu koji je izgubio oca

Stotine građana okupile su se na gradskom groblju u Svilajncu, kako bi se poslednji put oprostili od sugrađana - Slađana Kostića (50) i Zorana Petrovića (58), koji su stradali u teškom udesu u utorak, na putu Svilajnac - Despotovac. Slađanova sahrana bila je zakazana za 14 sati, a Zoranova sat kasnije. Na samom ulazu u groblje prvo smo naišli na razrednog starešinu Slađanovog sina, koji je, zajedno sa grupom đaka, došao da izjavi saučešće i položi cveće.

Ispred same kapele, saučešće je primao Božidar Mitrović, Slađanov brat iz Igrišta kod Leskovca, okružen mnogobrojnom familijom.

- Sestrić mi je telefonom javio da mi je brat po majci nastradao. Još sam u šoku, ne mogu da verujem da ga više nema.U šoku su i trojica mojih sinova koji žive u Francuskoj, ostali su bez strica. Bio je divan čovek, vredan, pošten. Iza sebe je ostavio troje dece i suprugu, sad moraju dalje bez njega - kaže ožalošćeni Božidar.

On je nastradao u "zastava" kamionetu, kada je šleper, koji je vozio Milomir Petrović (68) iz Požarevca, udario u "zastavu 128", a potom i u njegov kamionet. Osim njega nastradala su i dvojica radnika iz Rumunije i Bugarske, od 52 i 61 godinu.

Celo selo se okupilo na sahrani

Na lokalnom groblju u Velikom Selu kraj Pirota sahranjen je Peđa Antanasijević (32), koji je pre tri dana poginuo u jednoj od dve teške saobraćajne nesreće kod Jagodine. Peđa je iza sebe ostavio suprugu Dušicu, sina Danila, majku Anu, oca Dejana i brata Milana. Na sahrani se okupilo celo selo, prijatelji i poznanici, koji kažu da je Peđa u trenutku pogibije bio van kombija kojim je putovao za Beograd. Na njega je naleteo kamion i pokosio ga.

Bila je čvrstog karaktera i plemenite duše

Sudija kragujevačkog Apelacionog suda Suzana Vidanović i njen suprug advokat Miroslav sa suzama su ispraćeni danas do večne kuće na paraćinskom groblju. U kragujevačkom sudu održan je komemorativni skup povodom njihove smrti. U prisustvu mnogobrojnih kolega, zaposlenih u sudu, advokata, prijatelja i članova porodice, od njih se na komemoraciji u Kragujevcu biranim rečima oprostila Dubravka Damnjanović, predsednica Apelacionog suda.

Govoreći o svojoj koleginici, ne krijući suze, rekla je da je Suzana bila čvrstog karaktera i plemenite duše, maksimalno posvećena svojoj porodici, kolegama i profesiji.

#Sahrana

'