AKTUELNO

Otrovi naneli nepopravljivu štetu.

S.V. (48) iz Trstenika, koji je 28. septembra sa suprugom R.V. (40) primljen u bolnicu zbog posledica trovanja sonom-kiselinom i mišomorom preminuo je noćas u Kruševcu.

Punih 10 dana lekari kruševačke Opšte bolnice borili su se za život bračnog para koji je popio otrovne supstance u svom stanu Čajkinoj ulici, gde ih je i pronašla radnica njihove Turističke agencije.

Kako su mediji objavili, poziv je Hitna pomoć u Trsteniku primila pretprošlog petka oko 15.30, a supružnici iako u vrlo teškom stanju, bili su dovoljno svesni da ispričaju svojoj radnici šta su popili.

Sanitetom su odmah prebačeni u Kruševac, jer Trstenik nema bolnicu. Preduzete su sve potrebne mere, pa su pacijenti uz krajnje neizvesnu prognozu par dana ležali na Odeljenju za uho, grlo i nos, a potom na Odeljenju intenzivne nege.

Transport na VMA nije bio moguć. Žena je bila nešto boljeg zdravlja i brže se oporavljala, dok je, prema nezvaničnim saznanjima, muškarcu bukvalno bio istopljen želudac, pa je rađena i intervencija kako bi mu se pomoglo.

Na žalost, ispostavilo se da su otrovi naneli nepopravljivu štetu kod S.V., pa je podlegao posledicama trovanja u noći između nedelje i ponedeljka. Prema poslednjim informacijama, supruga sada već pokojnog Trsteničanina se još oporavlja.

#Otrov

#Trstenik

#suprug

'