AKTUELNO

Hrabrog dečaka Dušana Todorovića (6), koji je pre sedam dana preminuo u bolnici u Barseloni, danas rodbina i prijatelji ispraćaju na večni počinak u rodnom selu Kušiljevu kod Svilajnca.

Ispred porodične kuće okupio se veliki broj ljudi, skrhanih tragedijom koja je pogodila celu zemlju. U kući je za hrabrog dečaka spremljen beli sanduk, prekriven cvećem i belom trakom na kojoj piše: "Duki šampion".

Kroz dvorište seoske kuće jedva može da se prođe od venaca belog cveća, kojim će okupljeni ispratiti malog anđela.

U dvorištu se ne čuje ni šum, a sa dostojanstvenom ćutnjom Dukijevi roditelji Aleksandar i Jovana primaju saučešće.

Pre nego što je povorka i krenula, njegovo mesto počinka ukrašeno je ogromnim buketima crno-belih balona - u bojama njegovog omiljenog kluba. Kako je porodica prenela, nedelju dana čekali su za završetak procedure oko preuzimanja tela, koju su morali da prođu u institucijama u Španiji.

Mali Duki otputovao na lečenje 15. septembra, pošto je, u jednoj od najvećih akcija u Srbiji skupljeno 191.000 evra, koliko je bilo neophodno da mališan uopšte bude primljen na lečenje.

Do tada je prikupljeno oko 119.000 evra, dok je ostatak od oko 70.000 evra uplatio čuveni fudbaler Nemanja Matić. Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlezde - neuroblastome, od čega se lečio dve godine.

#Dečak

#Sahrana

'