AKTUELNO

Stefan Pajović tragično je nastradao u dvorištu svoje kuće.

Rade Jovanović, stric majke Stefana Pajovića (11) na koga je sinoć u selu Zalogovac kod Varvarina pala metalna stranica traktorske prikolice, svedoči otkriva detalje ove tragedije.

- Samo sam čuo moju unučicu Anastaziju kako je pisnula i poleteo ka njoj, pomislio sam da je povredila noge, činilo mi se da tako nekako sedi. Ali, kad sam dotrčao i savio se, video sam Stefana u lokvi krvi... - svedoči potreseno, Rade Jovanović, stric majke Stefana Pajovića (11), koji je preminuo u bolnici u Kruševcu u sredu popodne, nakon što je tovarni deo prikolice-špediter pao na njega u dvorištu porodične kuće u selu Zalogovac kod Varvarina.

Nesrećni čovek je nadljudskim naporima uspeo da podigne naslonjeni deo mašine, koji je sigurno teži od 300 kilograma.

- Ni sam ne znam kako, a zet, Miloš je brzo izvukao sina i odneo ga u auto - priča nam Jovanović.

- Sanitet hitne pomoći iz Kruševca je krenuo ka Zalogovcu i kod Srnja su preuzeli našeg Stefana. Odvezli su ga pravo na hirurgiju, tamo su se lekari nadalje borili za njega. Pokušali su sve, radili su i reanimaciju, ali, na žalost, nije bilo spasa - priča.

Teške povrede ugasile su detinjstvo mališana koji je, kako nam je ispričala rodbina bio svestrano dete. Pomagao je roditeljima Milošu (43) i Vesni (39), bio je vezan za starijeg brata Ivana (15), koji pohađa drugi razred Ugostiteljske škole u Vrnjačkoj Banji. Voleo je poljoprivredne alatke, kao mlađi trenirao je karate. Rođaci, prijatelji, komšije opisuju pokojnog dečačića kao dobrog i vaspitanog, nestašnog kao i svi drugi dečaci, koji vole igru, a bio je i omiljen u svakom društvu.

Kako saznajemo, u sredu je rađena obdukcija dečaka u kruševačkoj bolnici, gde su vesti čekali i Stefanovi roditelji, Vesna i Miloš. Vreme i mesto sahrane biće naknadno određeni, najverovatnije u subotu.

#Dečak

#Nesreća

#Policija

'