AKTUELNO

Ceo region u šoku!

U gradu Varpaloti, u zapadnom delu Mađarske, počinjeno je ubistvo koje je potreslo celu državu. Majka je pretučena do smrti, dok je njeno dvogodišnje dete zaklano, preneli mađarski mediji u sredu.

Ubistvo mlade majke i deteta policiji je ove nedelje priznao bivši žrtvin partner Zolt B., na kojeg je policija sumnjala od početka istrage.

Majku (Eniko) i njenog sina (Đorđo) ubio je bivši partner prošle nedelje, koji očito nije mogao da se pomiri s tim da se njegova partnerka vratila ocu svog deteta.

Peter Polgar, javni branitelj Zolta B, rekao je da je njegov klijent zbunjen i da ga progoni ono što je učinio. Zoltovo priznanje trajalo je satima i bilo je detaljno. Navodno su se on i Eniko prethodno dogovorili da se nađu, budući da je ubica imao žrtvin laptop koji je popravljao. Proveli su nekoliko sati zajedno razgovarajući. Zolt nije mogao policiji da odgovori zašto je počinio zločin, ali je opet tvrdio da ubistva nije počinio zbog ljubomore.

Mađarski mediji prenose izjave prijatelja optuženog ubice, koji ne mogu da dođu sebi, pogotovo jer do sada nije optužen ni za šta nezakonito, niti ima kriminalni dosije. Svi su ga opisali kao mirnog i tihog čoveka za kog se nije moglo ni zamisliti da bi počinio užasna ubistva.

- Nisam mogla ni da zamislim da Zolt čak podigne glas. Zajedno smo bili četiri godine i nikada nije digao ruku na mene, nije bio agresivan, bio je tih i voleo je decu i životinje. Nikada nije nikoga povredio. Koliko znam, voleo je i sina od Eniko - prenose mađarski mediji reči bivše devojke optuženog ubice.

Ali otac ubijenog dečaka je izjavio kako je bio siguran da je upravo Zolt ubica.

- Još ne mogu da prihvatim šta se dogodilo. Ko može da ubije dvogodišnje dete koje nije povredilo nikoga? Naša porodica želi da ga pogleda u oči. Čekaćemo ga dok ne izađe. Ne postoji odgovarajuća kazna za ono što je učinio. Ništa neće vratiti nazad Eniko i mog sina - izjavio je očajni otac.

Pročitajte još: Užas: Devojčica (14) umrla od pilule ekstazija

#Mađarska

#Ubistvo

'