AKTUELNO

Metak će biti uklonjen tek nakon porođaja.

Beogradska policija uhapsila je Vladimira Delića (33) zbog sumnje da je u subotu veče pokušao da ubije trudnicu Olgicu Stevanović (35), kao i slučajnu prolaznicu (62).

On je na autobuskoj stanici u ulici Ace Joksimovića u Žarkovu prislonio Stevanovićevoj improvizovanu olovku na leđa i ispalio u nju malokalibarsko zrno. Iste večeri je u ulici Ilije Stojadinovića iz improvizovane olovke pucao u još jednu ženu i naneo joj teške povrede. Osumnjičeni je neposredno posle hapšenja izjavio da mrzi svoju majku i generalno sve žene i priznao da je pucao iz improvizovane hemijske olovke, koja je pronađena kod njega.

Olgica Stevanović iz Žarkova, koja živi od sakupljanja starih stvari po kontejnerima, kaže da se sagla u kontejner da izvadi žicu, kada je čula repetiranje pištolja.

- Okrenula sam se i ugledala nepoznatog mladića kako u ruci drži pištolj. Rekla sam mu: "Gledaj svoja posla i pusti me da radim!", ali sam ubrzo čula pucanj i osetila jak bol u leđima - kaže trudnica koja je u subotu uveče ranjena u leđa.

Olgica Stevanović kaže da joj je metak ostao u telu, jer je u osamom mesecu trudnoće, i da će biti uklonjen tek posle porođaja. Ranjavanje je video jedna komšija, dotrčao i obavestio Hitnu pomoć i policiju, koja je ubrzo uhapsila osumnjičenog.

- Tražila sam da izađem iz bolnice, jer sam samohrana majka i moram da brinem o deci. Zbog položaja metka moram da se operišem, ali lekari sada nisu smeli da ga diraju, jer sam trudna - kaže Olgica, koja živi od skupljanja starih stvari po kontejnerima.

Trebalo bi da se porodi za oko pet nedelja, kada će biti izvađen metak.

- Sad samo ne mogu normalno da hodam, malo hramljem, ali moram da nastavim da se borim za decu. U ovom kraju živi oko 10 godina i dosad nisam imala nikakvih neprijatnosti. Te večeri sam bila na poslu. Obišla sam ceo krug po kraju i završavala sam s poslom, pa rekoh sebi: "Ajde da vidim šta ima u kontejneru nadomak kuće". Kada sam našla žicu, čula sam repetiranje pištolja. Komšiji sam doviknula da sam ranjena i da pojuri tog dečka, ali on nije mogao da potrči za njim - prepričava Olgica nemilu scenu.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni Vladimir tokom privođenja nije pružao otpor. Na saslušanju kod tužioca se branio ćutanjem, posle čega mu je određen pritvor do 30 dana.

#Beograd

#Hapšenje

#Policija

#Pucnjava

#trudnica

#žene

'