AKTUELNO

Deca se nisu javljala majci na telefon.

Pre četiri dana Stefani Ris, bivša američka profesionalna teniserka dobila je najgori poziv u svom životu. Javljeno joj je da njeno dvoje dece, Harison (15) i Šelbi (13) se tog dana nisu  pojavili u školi.

Ona je pokušala da dobije na telefon decu, ali i bivšeg muža Majkla Hana. Niko od njih joj se nije javio i onda je ona odlučila da se odveze  do Hanove kuće u Zionsvilu u Indijani. Kada je stigla, vrata su bila zaključana i niko se i dalje nije javljao.

Teniserka koja se nekada takmičila na Vimbldonu i US Openu, imala je osećaj da se nešto dogodilo, i odmah je pozvala policiju.

Policajci su ušli u kuću oko 10.30 ujutro i pronašli Šelbi i Harisona u krevetu sa prostrelnim ranama, kao i leš njihovog oca, bivšeg supruga teniserke (50), koji je sebi oduzeo život vatrenim oružjem. Pretpostavlja se da je Han ubio svoju decu dok su spavali, a onda odlučio da i sebi oduzme život.

- Ne mogu da zamislim da nekome oduzmem život, a kamoli da ubijem svoju decu. Nečuveno, neko nije bio sasvim svoj kada je povukao obarač - rekao je načelnik policije okruga Bune Majk Nilsen.

Zasad je nejasno kada se dogodilo strašno krvoproliće, s obzirom da niko od suseda nije čuo pucnjeve.

Nilsen je odbio da otkrije da li je na mestu zločina pronađena oproštajna poruka.

- Pokušaćemo da saznamo koji su motivi i šta se zapravo dogodilo u kući - rekao je Nilsen.

- Koliko sam shvatio nije bilo neke drame vezane za razvod, uspeli su sve da se dogovore, a čak su se nedavno videli na jednom teniskom meču. Nije se događalo ništa što bi ukazivalo na ovakav razvog događaja. Razveli su se u novembru 2017. i pokušali su da što manje decu mešaju u ceo proces. Možda nikada nećemo saznati zašto je ubio svoju decu - rekao je Nilsen.

U molbi podnesenoj u novemru, javljaju američki tabloidi, Ris je tražila da se Hanu skrati vreme koje provodi sa decom i da se njen bivši suprug svakog meseca testira na nivo alkohola u krvi, na što je on kasnije pristao. U avgustu se Ris žalila da je Han prestao da plaća alimentaciju.

- Ovo je velika tragedija za ovu zajednicu i strašno je da su moji policajci to morali da vide, scena koju su zatekli pratiće ih celog života, rekao je Nilsen. Sahrana je zakazana za četvrtak.

#Policija

#Samoubistvo

#Sjedinjene Američke Države

#Tenis

#Teniserka

#Ubistvo

#deca

'