AKTUELNO

Alkoholičar Ljubiša Marković (59) nasmrt pretukao majku Dobrinku (78) u porodičnoj kući, pa nekoliko sati stajao pored leša i gledao u jednu tačku. Jeziv prizor zatekla Ljubišina žena i pozvala policiju.

Alkoholičar Ljubiša Marković (59) juče je pred zoru štakama i drškom od sekire nasmrt pretukao svoju majku Dobrinku (78) u prizemlju porodične kuće u Boleču kod Beograda! Ljubiša je zatim stao pored majčinog tela i nekoliko sati zurio u jednu tačku, dok sa sprata nije sišla njegova žena Snežana i zatekla stravičan prizor!

Ljubiša joj je samo kratko rekao da je ubio Dobrinku i da pozove policiju, koja ga je ubrzo i uhapsila.

Išao na lečenje

- Prvo ju je tukao majčinim štakama, a zatim je dohvatio polomljenu dršku od sekire i njome je dokrajčio Dobrinku sa nekoliko udaraca u glavu. Kada je video šta je uradio, seo je pored tela i zagledao se u jednu tačku - navodi naš izvor.

Oko pet sati ujutro Snežana je sišla u prizemlje i videla muža kako sedi pored mrtve starice, pa je odmah pozvala policiju. Ljubiša se nije opirao hapšenju.

- Nesrećna starica je imala stravične povrede po glavi i telu. Ležala je na podu, potrbuške. Krvi je bilo svuda, na krevetu, po podu, na stolu i stolicama. Nakon uviđaja telo je preneto na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije - dodaje naš izvor.

Ljubišina supruga Snežana, koju smo juče uplakanu zatekli na pragu porodične kuće u Boleču, ispričala je kako se godinama plašila svog muža.

- Ljubiša je imao problem sa alkoholom i pokušavao je da se izleči, međutim nije uspeo. Lekove nije hteo da pije... Često je bio neraspoložen, ćutljiv, povučen, ali je umeo da bude i agresivan. Kada mu se, na primer, javim ujutro, znao je da me ne pogleda. Ja se odmah ućutim jer sam se plašila da ne napravi neko zlo - priča Snežana.

Prema njenim rečima, Ljubiša se obično rano budio i uvek bi ga čula kako šeta po dvorištu.

- Međutim, u nedelju rano ujutro nisam ga čula da je izlazio iz kuće. To mi je bilo čudno i zato sam sišla u prizemlje. Zvonila sam nekoliko puta, ali niko nije otvarao. Kada sam ušla unutra, zatekla sam ga kako stoji nasred sobe, a pored njega je ležala Dobrinka. Od prizora sam se skamenila. Upitala sam ga: "Ljubiša, šta uradi to?", a on mi je samo rekao: "Ubio sam majku, zovi policiju" - objašnjava Snežana.

Ona je, kaže, pokušavala da mu pomogne da se izleči od alkoholizma, ali nije uspela.

- Često je znao da se izdere na mene, na majku, i to potpuno bez razloga. Bio je u nekom svom svetu. Znala sam da će se ovo desiti pre ili kasnije, ali nisam znala kako to da sprečim - rekla je Snežana.

Komšije ga se plašile

Komšija porodice Marković kaže da su se svi u ulici plašili Ljubiše, jer je u kući imao pištolj, koji je nasledio od oca.

- Govorili smo Ljubišinom sinu da prijavi policiji da mu je otac bolestan, iako je imao pištolj u legalnom posedu, jer je moglo doći do još goreg krvoprolića. Mogao je tako da pobije celu porodicu - navodi komšija.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, Ljubiša je u nekoliko navrata išao na lečenje od alkoholizma, a 2001. godine je bio zbrinut u klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".

#Alkohol

#Beograd

#Majka

#Ubistvo

'