AKTUELNO

Kola su ostavili, sa lešom u gepeku, u dvorište vikendice.

Osumnjičenima za ubistvo Živote Savića (75) iz Porodina, Tanji Avramović (38) i Bogiću Đokoviću (49) iz Viteževa kod Žabara, na predlog Višeg javnog tužilaštva, sudija za prehodni postupak Višeg suda u Jagodini odredio je pritvor do 30 dana zbog teškog ubistva iz koristoljublja. Pritvor do 30 dana određen je i Tanjinom suprugu, Životi Avramoviću (48) kao saizvršiocu, pomagaču u prikrivanju zločina i uklanjanju tela ubijenog.

Zvanična istraga potvrdila je da se zločin dogodio 14. septembra u Svilajncu i da je osumnjičenima određen pritvor bez komentarisanja detalja. Iz izvora bliskog istrazi alo.rs sazanje da se ubistvo dogodilo pre podne oko 10 časova u stanu Avramovićevih gde je Tanja bila sa Bogićem.

Tanja je ustvari i smislila čitavu "operaciju" nadajući se bogatoj pljački. Dobro je poznavala Savića s kim je bila u vezi i odlazila u prehodne dve godine više puta u njegovu kuću u Porodinu, a i on boravio često kod nje, tvrdila je da ima ušteđevinu sakrivenu u kući blizi 30.000 evra. Za svoj plan pljačke angažovala je svog podstanara Bogića koji je takođe poznavao Avramovića. Prvo su smišljali kako da udalje Savića iz kuće i opljačkaju je, ali su žurili da se što pre domognu plena pa su odlučili da ga fizički uklone. Pozvali su ga u goste i ubili kod Avramovića.

Kako alo.rs nezvanično saznje, posle hapšenja, u istrazi Tanja i Bogić, međusobno se optužuju. Tanja tvrdi da je Bogić udario Savića nekoiko puta buteljkom u potiljak i razbio mu glavu dok Bogić navodi da je buteljka bila u Tanjinim rukama i da je ona ubila Savića. Oboje koriste tu mogućnost jer su posle zločina pokušali da uklone sve tragove sa lica mesta, pa su i buteljku bacili u kontejner odakle je otpremljena na gradsku deponiju.

U vreme zločina Života Avramović je bio na svom poslu u frizerskom salonu ne znajući šta se događa u njegovom stanu. Tanja ga je pozvala da hitno dođe i tek kada je ušao rekli su mu šta su učinili. Nije imao izbora pa je morao da im pomogne da telo ubijenog upakuju i ubace u gepek njegovog automobila. Iz Sviljanca su svo troje Savićevim kolima otišli do vikendice u okolini, nedaleko od Porodina, gde su ih ostavili sa lešom u gepeku u dvorište vikendice.

Sledeći krak ove družine bila je pljačka Savićeve kuće u Pordinu. Otišli su tamo i bez žurbe izvršili detaljnu premetačinu. Prema dosadašnjim saznanjima nisu našli deviznu ušteđevinu, ali su pokupili nešto vrednijih stvari i uzeli dva bicikla kojima su se dovezli nazad u Svilajnac.

Policija je ubrzo dobila dojavu o lešu u gepeku Savićevog automobila i u naredna 24 časa uspela da operativnim radom dođe do Avramovića. Pored bicikala kao najočitijih dokaza u stanu Avramovića, a pogotovu u kući Savića nađeni su brojni tragovi koji potvrđuju njihovo učešće u zločinu.

Tanja njen suprug Života radili su kao frizeri, a njihov podstanar Bogić je živeo na tuđi račun. Naime, zvanično je poljoprivrednik iz Viteževa, gde ima osam hektara zemlje.

Međutim, nije se bavio poljoprivredom, već je živeo od novca koji su mu majka i brat slali iz Švajcarske gde su zaposleni.

Istraga se nastavlja.

#Ljubavnik

#Svilajnac

#Ubistvo

'