AKTUELNO

Marko N. iz Kikinde zbog raskida sa devojkom pokušao da se ubije skokom sa vrha desetospratnice. Pao na "mercedes", polomio ruku, nogu, rebra, lobanju i povredio unutrašnje organe. Lekari mu se bore za život.

Marko N. (15), učenik iz Kikinde, skočio je u nedelju uveče oko 20.30 časova sa desetog sprata solitera i preživeo! Dečak je pokušao da izvrši samoubistvo zbog raskida sa devojkom, ali je pao sa visine od 30 metara na krov "mercedesa", što ga je spaslo sigurne smrti.

Foto: Pixabay.com

Do drame na krovu solitera u Kikindi, prema saznanjima medija, došlo je posle Markovog raskida sa devojkom.

Tinejdžer je sa prelomima desne ruke i noge, lobanje i rebara, unutrašnjim povredama i nagnječenjima mozga hitno prebačen na Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Novom Sadu, gde se lekari bore za njegov život. Posle operacije, stanje mu je teško, ali stabilno.

Marko je bio očajan posle raskida, mnogo je patio. U nedelju uveče popeo se na terasu na vrhu jednog solitera u Kikindi, u kojem inače ne živi, pozvao svoju bivšu devojku i rekao joj da će se ubiti ako ne dođe. Ona ga je molila da ne skače i obećala je da će doći, ali je očigledno kasnila iz nekog razloga, pa je očajni dečak odlučio da se baci sa visine od oko 30 metara. Međutim, pao je na "mercedes" koji je bio parkiran ispod i to ga je spasilo sigurne smrti. Takođe, Marko je dugogodišnji sportista, jake konstitucije, pa je i to verovatno uticalo da njegovo telo preživi ovako stravičan pad - kaže sagovornik upoznat sa događajima koji su prethodili nesreći.

Stanari zgrade sa koje se Marko bacio bili su šokirani prizorom koji su zatekli u nedelju uveče.

- U vreme nesreće bilo je mnogo ljudi oko zgrade. Čuli smo jak prasak i kada smo pritrčali, zatekli smo stravičan prizor. Videli smo teško povređenog dečaka kako leži na krovu "mercedesa". Telom je skroz ulubio krov, a glava mu je visila u vazduhu. Bilo nam je odmah jasno da je skočio sa zgrade. Dve doktorke koje su se našle u blizini pomogle su mu, a mi smo pozvali hitnu pomoć, koja je brzo došla i odvela ga u bolnicu. Nesrećni dečak je bio skroz krvav i sve vreme je jaukao od bolova. Scena je bila zaista jeziva - kažu stanari solitera sa kojeg se Marko bacio.

Marka su prebacili u bolnicu u Kikindu, ali je zbog težine povreda odmah prebačen u Novi Sad, gde je tokom jučerašnjeg dana operisan.

- Dečak se nalazi u teškom, ali stabilnom stanju. Ima otvorene prelome natkolenice desne noge i podlaktice desne ruke. Polomljena su mu rebra, ima i prelom lobanje, kao i kostiju lica. Konstatovane su i povrede unutrašnjih organa, a zbog oteklina na mozgu bila je neophodna operacija. Stanje mu je stabilizovano, ali je i dalje životno ugrožen, nalazi se na posmatranjima i ispitivanjima - rekla je dr Andrea Đuretić, portparol novosadskog Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine.

Trener: To mu je bila prva devojka

Marko N. je dve godine trenirao kik-boks, a njegov trener Vanja Dumitrov kaže da se šokirao kad je čuo šta je njegov učenik uradio.- Nije imao problema, bio je vedar i nasmejan dečko. Nedavno smo bili na jednom takmičenju, gde su mu se udvarale tri cure, pa smo se svi šalili na njegov račun. Našao je nedavno prvu devojku, znam da je bio mnogo zaljubljen u nju. Koliko znam, njih dvoje su se posvađali i raskinuli su putem poruka. Znam i da su se čuli te večeri kada je skočio, a šta se tačno dešavalo, to ne znam. Međutim, Marko je bio dečak koji je stalno tražio pažnju, očigledno je da mu je nedostajala - kaže dečakov trener.

Pročitajte još: DEČAK (15) SE BACIO SA ZGRADE U KIKINDI: Pao na automobil, prolaznici U ŠOKU!

#Kikinda

#Samoubistvo

'