AKTUELNO

Filip Lakatuš (19) iz Srpske Crnje izbo se nožem više od 15 puta ispred Prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Kikindi kada je saznao da mu je preminuo devetomesečni sin Laris.

Prema rečima lekara kikindske bolnice, kod njih je dovezena beba koja je prestala da diše, pokušana je reanimacija, ali nije uspela.

Nakon toga se otac deteta izbo nožem na vratima ove zdravstvene ustanove. Lekari su odmah ukazali pomoć povređenom čoveku i uputili ga na dalje lečenje u Sremsku Kamenicu. Zbog toga što se Filip sam teško povredio i to nožem koji je očigledno imao u džepu, pozvali su i policiju.

- Telo deteta poslato je u Novi Sad na obdukciju na Institut za sudsku medicinu da bi se utvrdio uzrok smrti. Otac se izbo nožem kada je saznao da je dečak preminuo i hitno je transportovan na lečenje u Sremsku Kamenicu. Ispitujemo dalje okolnosti ovog događaja - kažu u PU Kikinda.

Ova tragedija se dogodila u petak po podne. Filip Lakatuš je, sa suprugom, devetomesečnog sina Larisa zbog povraćanja i povišene temperature najpre odveo u Dom zdravlja u Srpskoj Crnji, gde žive.

Ubo se nožem 16 do 18 puta

- Lekar u Domu zdravlja dao je detetu sirup i oni su se vratili kući - priča Željko Lakatuš (42), Filipov otac i deda preminulog odojčeta.

- Međutim, bilo mu je loše, temperatura se nije smanjivala, pa su ga ponovo odveli u Dom zdravlja. Odatle su ih uputili u bolnicu u Zrenjaninu. Tamo je doktor pregledao dete, dao recepte za lekove i sirup, oni su to uzeli i došli kući, ali je dete klonulo.

- Tamo su ga primili lekari i na prijemnom odmah počeli reanimaciju, ali nisu uspeli. Dete je umrlo. Bilo nas je više tamo i dosta medicinskog osoblja. Nisam ni primetio da se sin izdvojio, ne znam kako, i ubo se nožem od 16 do 18 puta.

#Beba

#Otac

'