AKTUELNO

Komšije čule pucanj, ali...

U zabitom selu Goševo na Pešterskoj visoravni, u petak posle podne je ispred svog katuna (kolibe) ubijena Miladija Kočović (59), domaćica iz ovog sela podno planine Giljeve, udaljenog od Sjenice oko 40 kilometara.

Prema još nezvaničnim informacijama, Miladija je bila sama u katunu, a pogođena je jednim metkom u leđa, dok je izlazna rana registrovana na njenoj glavi.

Istražnim organima Isidor je izjavio da je katun bio ispreturan i opljačkan i da su iz njega nestali puška i pištolj, koje je porodica Kočović posedovala uz dozvolu. Još se ne zna da li je njen suprug čuo pucanj i zbog toga došao do katuna, ili je doterao stoku sa pašnjaka.

Nekoliko sati posle zločina, u Goševo su stigle ekipe policije i pravosudnih organa iz Sjenice i Novog Pazara, koje pokušavaju da rasvetle ovaj zločin. Potragu za ubicom otežava izuzetno loše vreme na ovom delu Pešterske visoravni.

- Čuo sam pucanj, ali sam mislio da neko od čobana puca na vukove ili lisice. Planina je ovo, zveri stalno nasrću na stada. Nisam ni sanjao da se može dogoditi ovakav zločin. Žao mi je Miladije, bila je divna žena i dobra komšinica. Nadam se da će policija naći njenog ubicu - kaže jedan od žitelja Goševa, i dodaje da su svi u tom mestu i okolnim selima uznemireni i uplašeni zbog ubistva Miladije.

Od sjeničke i novopazarske policije juče se nije mogla dobiti nikakva zvanična informacija o ovom događaju, niti o mogućim motivima i izvršiocima zločina. Za sada nema ni privedenih, niti uhapšenih i istraga se nastavlja. Inače, selo Goševo se nalazi blizu granice sa Crnom Gorom.

#Ubistvo

'