AKTUELNO

Teška saobraćajna nesreća na putu u Slatini kod Laktaša

Miroslav Zeljković (36) iz Banjaluke poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Slatini kod Laktaša, kada je vozeći bicikl podleteo pod kamion kojim je upravljao Ranko Kos (58) iz Banjaluke.

Miroslav Zeljković radio je kao viši stručni saradnik u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske. Vest o njegovoj smrti uznemirila je sve one koji su poznavali ovog uzornog mladića i sportistu.

Biciklizam je bio njegova sportska opsesija, s obzirom na to da je vodio zdrav život. Poznavali su ga mnogi ljudi u Banjaluci, za koje ovaj događaj predstavlja veliki gubitak i nesreću. Svojevremeno se bavio košarkom, a jedno vreme je trenirao decu u klubu Korać.

Tragedija se dogodila u četvrtak oko 19 časova na lokalnom putu Slatina - Banjaluka. Zeljković se biciklom nizbrdo spuštao iz Slatine prema gradu, kada je, najverovatnije zbog prebrze vožnje, u jednoj krivini izgubio kontrolu nad biciklom i podleteo pod kamion koji je naišao iz suprotnog smera. Od siline udara biciklista je na mestu ostao mrtav i lekari su samo mogli da konstatuju smrt.

Maja Đaković Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluka, kaže da je uviđaj na mestu nesreće obavila dežurni tužilac Željka Fabić i policijski službenici PS Laktaši.

- U nezgodi je učestvovao kamion "mercedes" kojim je upravljao Ranko Kos i biciklista Miroslav Zeljković koji je smrtno stradao - kaže Đaković Vidovićeva. - Naložena je detaljna istraga i veštačenje, radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nezgode. Obdukcija će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

GUBITAK

Vest o smrti Miroslava Zeljkovića potresla je sve njegove prijatelje, i ljude sa kojima je radio ili se poznavao iz sportskih i poslovnih krugova.

#Banjaluka

#Bicikl

#Smrt

'