AKTUELNO

Slavoljub K. i Goran M. optuženi za ubistvo Miljka Jaćimovića kod Trstenika. Pljačka motiv zločina. Na licu mesta nađena krv jednog od batinaša, pišu Novosti.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podiglo je optužnicu protiv Slavoljuba K. (42) i Gorana M. (50) iz Kruševca zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivično delo teško ubistvo, saznaje ovaj list. Oni su osumnjičeni da su mučki usmrtili Miljka Jaćimovića (73) u selu Stopanja kod Trstenika.

Zbog sumnje da je izvršila krivično delo sprečavanje i ometanje dokazivanja, optužnica je podignuta protiv V. K. (45), supruge okrivljenog Slavoljuba. Kako se uvidelo obimnom istragom zločina koji se odigrao aprila ove godine, Jaćimović je pretučen do smrti.

- Tokom istrage se pokazala opravdanom sumnja da su okrivljeni Slavoljub K. i Goran M. prilikom izvršenja krivičnog dela razbojništvo, na svirep i podmukao način usmrtili sada pokojnog Miljka. Oni su ga drvenim motkama udarili najmanje 15 puta po glavi i telu nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede opasne po život. Usled toga je kasnije i preminuo - predočava za ovaj list javni tužilac dr Bratislav Petrović, dodajući da pred Višim sudom predstoji faza potvrđivanja navedene optužnice.

Ubistvo vrednog domaćina, koji je kao udovac, od 2009. godine živeo sam, neko vreme predstavljalo je misteriju. Okrivljeni su se našli iza rešetaka nekoliko dana nakon što je okrvavljeno telo Miljka Jaćimovića - Mikana bez znaka života, nađeno na imanju, u staroj kući, koja je služila samo za odlaganje stvari. Odmah se pretpostavilo da je nesrećni čovek žrtva pokušaja pljačke. Na licu mesta policija je zatekla ispreturanu jednu sobu u novoj kući, oboren krevet i izvađene stvari iz vitrina i kofere u drugoj sobi.

- Na licu mesta su nađeni tragovi krvi Slavoljuba K., koji se prilikom razbojništva i povredio, pa je posle hapšenja bio na lečenju u Beogradu - iznosi izvor ovog lista. - Već u prvim danima istrage, došlo se do podataka da je Jaćimović uzeo kaparu za kamion koji je trebalo da proda, a proveravao se i podatak da li je neposredno pre ubistva podigao veću sumu deviza iz banke.

Brojni sagovornici u Stopanji, prema pisanju Novosti, govorili su o pokojnom Mikanu kao o krupnom domaćinu koji je bio u dobroj kondiciji i koji osim problema sa kičmom, druge zdravstvene tegobe nije imao. Otuda se veruje da je razbojnicima pružao otpor koliko je mogao.

- Deda je bio pravi čovek starog kova, staložen, miran, sa svima u dobrim odnosima - ispričao je Mikanov unuk Nikola Katanić, student medicine.

KOMŠIJA GA NAŠAO ZORAN

Živković, komšija žrtve, našao je beživotno telo Miljka Jaćimovića. Bilo mu je čudno što gori svetlo u staroj kući, budući da je Mikan živeo u novoizgrađenom objektu. - Video ga je na stolici, kako sedi sav u krvi. Pomislio je da je možda pao pa razbio glavu i viknuo je "Mikane", ali odgovora nije bilo... - rekla nam je Zoranova supruga Rajka Živanović.

#Trstenik

#Ubistvo

'