AKTUELNO

Advokat Nikola Dumić je gostujući u emisiji “Novo jutro” objasnio da potvrđivanje optužnice znači da je sud zauzeo stav da postoji dovoljan stepen sumnje da se izađe na sud, što ne znači uopšte da je Zoran Marjanović kriv.

Kako je rekao, odbrana smatra da je ovo rešenje nelogično jer je isti taj sud nedavno zauzeo stav da prikupljeni dokazi ne pružaju dovoljan stepen sumnje da bi se izašlo na suđenje i naložio dopunu istrage.

- Svi dokazi koji su izvedeni u dopuni išli su u Zoranovu korist i nelogično je da ovaj sud zauzme različit stav u smislu da postoji opravdana sumnja da je izvršio to krivično delo i da mu se sudi - naveo je Dumić.

On je istakao da će odbrana izjaviti žalbu proitiv tog rešenja i da očekuje da postupak bude obustavljen, ali da se ne plaše suđenja, jer nema dokaza protiv Zorana.

Dumić je rekao i da kao građanin, s obzirom na stepen pažnje koji je pobudio ovaj slučaj, smatra da je donekle i opravdano da dobije epilog pred sudom, ali da se javnost upozna sa dokazima.

Foto: RTV Pink

Prema njegovim rečima, tužilac je mišljenja da je iskaz male Jane instruisan i da je plod uticaja porodice.

- Potpuno je jasno da je ova teza netačna jer je tim veštaka, koji je odredio tužilac, veštačila Janu i utvrdila da je dete natprosečno inteligentno, da je sposobno da svedoči, da razlikuje realne događaje od mašte, da nije sklono manipulaciji i izmišljanjima - dodao je Dumić ističući da je svedočenje deteta je po mišljenu odbrane relevantno.

Kako je naveo, ako je bilo šta moglo da utiče na Janu, mogla je biti javnost koja je već osudila Zorana Marjanovića.

Advokat Stefan Jokić je najavio žalbu i dodao da odbrana ima velika očekivanja od Apelacionog suda koji je Zoranu Marjanoviću ukinuo pritvor.

Foto: RTV Pink

Prema njegovim rečima, svi dokazi koji su prikupljeni su u korist odbrane. Jokić je dodao da je u slučaju Zorana Marjanovića prekršena pretpostavka nevinosti.

- On je u javnosti osuđen, a da postupak nije počeo, a možda neće ni početi. Nama je važno da sve bude javno, kako bi svima bilo jasno da nema novih dokaza, novih svedoka - istakao je Jokić.

#Zoran Marjanović

'