AKTUELNO

O tragično preminulom svi imaju samo reči hvale: 'Naučio si nas da ljudska dobrota nema kraja'.

U selu Đurđevo kod Žablja u 16 sati počelo je opelo, a potom i sahrana Maria Trtića (28), kuma pevačice Goce Tržan, kog je prekjuče sa pet hitaca iz pištolja usmrtio Mitar Vuković (66) iz ovog sela. Opelo je u Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg služilo pet sveštenika.

- Mario je bio poseban i neponovljiv u pravom smislu te reči. Bio je primer ljudske dobrote, borio se da pomogne drugima i u svom kratkom životu uspeo je da pokaže da je bio veliki čovek - rekao je jedan od sveštenika.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Na sahranu ubijenog mladića došlo je nekoliko stotina ljudi. Pred crkvom u kojoj se održavalo opelo je bilo toliko ljudi da nisu mogli da stanu svi, pa su mnogi ostali u parku ispred.

Da se oprosti od svog venčanog kuma došla je i pevačica Goca Tržan, kao i njen suprug Radomir Novaković.

Povorka se nakon opela velikim brojem automobila uputila ka groblju.

Maria Trtića na večni počinak ispraćaju uz zvuke gitara i pesmu "Pismo":

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

"Proleće je sada, a mene obuze seta,  ja ti pisem pismo, stari prijatelju moj, daj mi reci što ima novo, sve mi reci o njoj. I dal još svirate noću pored rijeke, sad je došlo lijepo vrijeme.  Pjevate li one naše pjesme. Da li ponekad sretneš moju dragu, jel još uvijek onako lijepa?  Pita li za mene i dal me čeka?  Piši mi sve ..."

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Poslednju počast odali su mu i članovi lokalnog fudbalskog kluba "Bačka 1923" čiji je Mario bio sekretar.

- Naučio si nas da ljudska dobrota nema kraja. Bićemo veseli, slavićemo život u tvoje ime. Čuvaj nas. Vole te tvoji drugari".

Mario Trtić (28), venčani kum pevačice Goce Tržan i Radomira Novakovića, najverovatnije ubijen je zbog duga koji je njegov otac imao kod Vukovića.

Foto: Instagram

Mitar Vuković i Mariov otac Nikola Trtić nekada su poslovali zajedno. Nakon što su prekinuli saradnju Nikola je ostao Mitru dužan neki novac. Kako nezvanično sazajemo u pitanju je velika suma, a rok za vraćanje duga bio je prekjuće.

Mario je seo na mopet i otišao kod Vukovića kako bi mu dao deo novca. Šta se tada dogodilo u dvorištu, za sada nije poznato, ali je ubrzo došlo do pucnjave.

Vuković je pucao u Maria i smrtno ga ranio, a potom je na toj istoj terasi presudio i sebi.

Pročitajte još: SKRHANI BOLOM! Roditelji ubijenog kuma pevačice Goce Tržan na letovanju saznali da im je SINA UBIO STARI PRIJATELJ

#Sahrana

'