separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

Zatekla dečka obešenog na tavanu, a njegova majka joj rekla JEZIVE REČI?! Na sahrani usledio HOROR


Velika tragedija.


Poznanstvo započeto preko društvenih mreža, a potom i zajedničkim životom dvoje mladih ljudi, tragično je okončano prošlog petka samoubistvom K.N. iz Bečeja kojeg je na tavanu iznajmljene kuće u Molu pronašla njegova devojka E.V. Samo par meseci pokušaja života u zajednici koja je trebalo da im donese boljitak i „beg“ od primarnih porodica, prekinuti su u kući u ulici JNA u Molu.

- Devojka je pričala da je mladić sa kojim je zajedno živela ranije govorio da će se ubiti. U iznajmljenoj kući živeli su par meseci pre tragedije. Rekla je da su se često svađali. Mladić je iz Bečeja došao u Mol, kako bi započeli zajednički život - priča jedan meštanin. Stravičan prizor zatekla je E.V. kada se prošlog petka od majke vratila oko 18.30 časova u kuću gde je živela sa ubijenim K.N.

- Počela je da doziva momka, a potom otišla na tavan, jer joj je ranije govorio da će počiniti samoubistvo. Presekla je konopac o koji se mladić obesio i nazvala njegovu majku da joj saopšti šta se desilo, ali joj je ona odgovorila da „ne može sada da dođe iz Bečeja, sutra će“ - prepričala je devojka ovaj nesrećan slučaj izvoru.

Prema nezvaničnim informacijama, mladić je bio u svađi sa svojom majkom. Njena navodna reakcija na sinovljevo samoubistvo ostavila je javnost u šoku.

- Kada je u pitanju bilo koji konkretan događaj, potrebno je biti dobro upoznat sa dinamikom odnosa među svim relevantnim osobama od značaja, kako bi se nečije ponašanje sa većom verovatnoćom moglo razumeti, iako ni tada sa stoprocentnom sigurnošću. Ono malo činjenica koje imam ukazuju da je u konkretnom slučaju bilo poremećenih odnosa između članova porodice. To nije jedini faktor koji je doveo do toga da jedan mlad čovek podigne ruku na sebe, ali je svakako značajan - navodi za dr Nebojša Baba, psihijatar i psihodramski terapeut.

On je posebno ukazao na značaj veze majke i sina za njegov život van primarne porodice.

- Jedna od važnih funkcija roditelja u odnosu na decu koja odrastu i spremaju se da zasnuju, ili su već zasnovala svoju porodicu, sastoji se u kapacitetu roditelja da odraslim sinovima i ćerkama „dopuste“ da emotivno sazre, naprave separaciju od primarne porodice i formiraju svoju. Često srećem u praksi odnose između roditelja i sada odraslog potomstva, gde niti roditelji dopuštaju da se njihova deca emotivno odvoje, niti deca to preterano žele i ostaju vezana za svoje roditelje. Tada dolazi do zastoja u sazrevanju, koje karakteriše preterana privrženost primarnoj porodici, uprkos tome što je osoba odrasla i nemogućnosti da se prednost da supružniku i novoformiranoj porodici. Najčešće se to događa u odnosu majki i odraslih sinova, ali ne isključivo - kaže dr Nebojša Baba.

K.N. (23) je, nakon što je digao ruku na sebe, sahranjen prošle nedelje, a njegovu dojučerašnju devojku E.V. dočekao je novi šok.

- Uznemirena i tužna prepričala je da ju je majka mladića isterala iz kapele i da joj nije dozvolila da prisustvuje sahrani - kaže jedna meštanka.

- Ovde se radi o prebacivanju odgovornosti majke na devojku. U pitanju je bizarna borba za mrtvog sina - objašnjava psihijatar Nebojša Baba.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti