AKTUELNO

Nikola Arnautović (22) koji je pronađen obešen u kabini kruzera "Karnival fascinejšen" nakon što šefovi nisu hteli da mu dozvole hitno bolovanje koje je zatražio samo dva dana pre tragedije, saznaje Blic.

Kako saznajemo, Nikola je na kruzeru bio zaposlen kao spasilac na bazenu i ovo mu je bio prvi ugovor.

Njegove kolege ispričale su za ovaj list da je mladiću iz Srbije rad na kruzeru teško pao i da se nije osećao dobro.

Njegovo telo pronašao je njegov šef tima kada je krenuo u svoju kabinu. Nikola se obesio na stepenicama koje vode do kabina u kojima deo posade živi.

Jedna od njegovih koleginica sa kruzera M. M. ispričala je za ove novine da je Nikola dva dana pre tragedije pričao sa direktorkom ljudskih resursa.

- Samo dva dana pre Nikoline smrti našao se sa direktorkom ljudskih resursa i tražio je hitno bolovanje, što je ona odbila. Oni su sada veoma osetljivi zbog ovoga što se dogodilo. Njihov razlog što ne mogu da mu daje bolovanje je bio jer je novi zaposleni, mislim da je došao u junu... - kaže M. M.

Kako dodaju ostale kolege, Nikola je bolovanje tražio zbog depresije, koja je, dodaju, bila očigledna. Kao razloge navode porodicu i veliku količinu rada.

Nikola je, kako saznaje ovaj list, u junu najpre radio kao pevač u sali.

- Bili smo na brodu zajedno, svako jutro smo doručkovali zajedno u hotelu. Pitao si me toliko pitanja o životu na brodu, s obzirom na to da mu je ovo bio prvi put. Pevali smo zajedno na brodu, ovo mu je bio prvi ugovor. A ljudi kažu da je život na kruzeru lak i zarada velika bez imalo truda... - napisao je Nikolin kolega pevač Đ.

Njegove kolege sa broda u potpunom su šoku nakon ovog saznanja. Nalazi će pokazati šta je tačnog uzrok smrti mladića, iako je posada sigurna da je u pitanju samoubistvo.

Vlasti u Portoriku istražuju njegovu smrt.

Kako je već pisano, Nikola Arnautović bio je deo ekipe kruzera "Karnival fascinejšen", koji plovi iz San Huana. Njegovo telo pronađeno je kada je brod, nakon krstarenja u nedelju pristao u luku u San Huanu oko 10.41 sati ujutru po lokalnom vremenu. Agenti krivičnog istražnog korpusa San Huana sa državnim tužiocem obavili su uviđaj, preneli su lokalni mediji.

Ovaj slučaj izazvao je lavinu komentara na internetu, gde su zaposleni otkrili da rade svakoga dana po 16-18 sati, kako ih supervizori maltretiraju i da nemaju slobodnog dana, zbog čega mladi upadaju u depresiju.

Kompanija u kojoj je mladić bio zaposlen izrazila je saučešće njegovoj porodici.

- Zbog ovog tragičnog događaja poslali smo naše najdublje saučešće porodici poginulog člana posade. Uvek je uznemiravajuće čuti vest o smrti našeg kolege - rekli su u centru za zapošljavanje posade.

#Brod

#Samoubistvo

#Smrt

'