AKTUELNO

Beograđanin Nikola Arnautović (22), koji je radio kao spasilac na bazenu kruzera "MS Karnival fasinejšen", nađen obešen u hodniku između dve palube dok je brod bio u luci San Huan. Istragu preuzeo FBI jer postoji sumnja da je mladić iz Srbije ipak ubijen.

Beograđanin Nikola Arnautović (22) pronađen je obešen na američkom kruzeru "MS Karnival fasinejšen", gde je radio kao spasilac na bazenu, a istragu ovog slučaja preuzeo je FBI! Nikolino telo nađeno je u nedelju ujutru kako visi sa konopca u hodniku između dva potpalublja dok je brod uplovljavao u glavni grad Portorika San Huan.

Iako je slučaj u prvi mah delovao kao klasično samoubistvo, američki istražitelji smatraju da postoji sumnja da je mladić iz Srbije ipak ubijen. Naložena je obdukcija, koja će pokazati da li na Nikolinom telu ima tragova nasilja.

Sumnjivi motivi

Prema saznanjima medija od sagovornika sa ovog kruzera, niko ne zna koji bi razlog mogao da natera Nikolu Arnautovića da oduzme sebi život.

- Nikolino telo pronađeno je obešeno u nedelju u 15.45 po srpskom vremenu (9.45 po lokalnom) na stepenicama u hodniku između druge i treće palube, gde pristup imaju samo zaposleni. Brod je u tom trenutku uplovljavao u luku San Huan u Portoriku. Smrt se vodi kao samoubistvo, ali zbog sumnji da bi ipak u pitanju moglo da bude ubistvo slučaj je preuzeo FBI uz lokalnog tužioca Dženifer Rejes. Ceo kruzer je pod opsadom, proverava se svaki detalj, istraga je zaista veoma detaljna. Naložena je i obdukcija, posle koje će mnogo toga biti jasnije - kaže naš sagovornik i dodaje da Nikola, kojem je ovo bio prvi posao na kruzeru, jeste očajnički pokušavao da se vrati kući sa broda, ali da to ne deluje kao dovoljan razlog za samoubistvo:

- Bio je tri-četiri meseca na kruzeru, radio je kao spasilac na bazenu i tražio je da se vrati kući u Srbiju. Skupljao je novac za povratnu kartu. Veče pre smrti razgovarao je na tu temu sa menadžerom u kafiću u kom se okupljaju zaposleni. Znali smo da je bio pod stresom, ali ipak, da li je to razlog da neko digne ruku na sebe?

Nikola je na kruzeru bio cimer sa najboljim prijateljem Đorđem Kecmanom, koji je u šoku posle njegove smrti.

- Đorđe je jako potresen, kao i ostatak posade, pa je na brod stigao tim zadužen za ljudske resurse kako bi im pomogao da se izbore sa ovom tragedijom. Telo je prebačeno na sudsku medicinu u San Huanu, a zatim će biti predato lokalnom mrtvozorniku kako bi se organizovao prenos u Srbiju. Rodbina je obaveštena o njegovoj smrti, a ceo iznos prenosa platiće kompanija za koju je Nikola radio - otkriva izvor.

Tragedije česte na kruzerima

Ubistva i samoubistva čest su slučaj na kruzerima, a gotovo svake godine neko od radnika na ovim brodovima digne ruku na sebe. Prošle godine ubio se mladić iz Indije dok je radio na kruzeru na obalama Kostarike, a u martu 2016. samoubistvo je izvršio Španac Eduardo Sančez Smit (21). Jedan kuvar iz Engleske presudio je sebi 2015. na kruzeru u Bordou. Kao motiv za samoubistvo u svakom od ovih slučajeva pominje se maltretiranje nadređenih ili problemi sa porodicom.

Strašna tragedija

Nikola je, inače, na kruzer otišao preko posredničke kompanije "Implojment pauer" iz Zagreba, u kojoj nam je nezvanično i potvrđen ceo ovaj nesrećni slučaj.

- Ovo je jedna strašna, ogromna tragedija i zaista je van svake pameti bilo šta komentarisati. Istraga je u toku, sve državne institucije su upoznate i svi zajedno učestvujemo u ovome. Nikola je radio kao nadzornik na spoljnom bazenu i bio je smešten u hotelskom delu kruzera. Sve ostale informacije koje se pojave su netačne. Molimo da razumete i nas i porodicu Arnautović, koja u ovom trenutku nikako ne želi da izlazi u javnost - poručili su u ovoj kompaniji.

#FBI

#Portoriko

#Srbija

#Ubistvo

'