AKTUELNO

Marjanović bi na jesen trebalo da sedne na optuženičku klupu.

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića (39) kojom mu se na teret stavlja da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče, ubio suprugu, pevačicu Jelenu Marjanović (33).

Optužnicom mu se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora i on bi, prema rečima izvora, na jesen trebalo da sedne na optuženičku klupu.

Foto: E-Stock/Katarina Mihajlović

Podsetimo, prva optužnica protiv Zorana je podignuta 9. februara ali je Viši sud vratio na dopunu 20. marta. Tokom dopune, saslušano je nekoliko svedoka, među kojima i Zoranova i Jelenina ćerka Jana, jedini očevidac događaja na nasipu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je ispričala da se na nasipu nije odvajala od oca, ali je tužilaštvo u optužnicu navelo da njenom iskazu ne treba pokloniti veru.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Prema optužnici Višeg javnog tužilaštva, koja je sada potvrđena, pokojna Jelena se sa suprugom i ćerkom dovezla do nasipa i krenula da trči. Zoran je ostao sa ćerkom, ali je ubrzo krenuo za njom, sustigao je i namamio da siđu sa napispa. Dete je, prema optužnici, ostalo na nasipu.

Foto: Pink.rs/Printscreen Facebook

Kada su sišli Zoran je Jelenu, kako se navodi, ubo oštrim pedmetom u glavu i desni lakat, posle čega je Jelena počela da beži od supruga. Izgubila je patiku i mobilni telefon, ali je suprug sustigao kod kanala, strgao gornji deo trenerke i kada je ona zagazila u kanal, zadao joj više udaraca nepoznatim predmetom u lobanju.

Na saslušanju u tužilaštvu, Zoran je tvrdio da nije ubio suprugu. Iz pritvora, u kom je proveo skoro deset meseci, pušten je 12. jula.

Pročitajte još: MARJANOVIĆ BI MOGAO DA NAPUSTI SRBIJU? Zoran UŽIVA U SLOBODI, ne brine o onome što mu SPREMA TUŽILAŠTVO

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

'