AKTUELNO

Užas!

Ruskinja Ksenija Korzova (28) povređena je juče oko 11 sati u Kotoru, kada ju je, dok je plivala u moru, u mestu Prčanj, udario gliser kojim je upravljao Kotoranin P. K. (36). Do kontakta glisera koji plovi pod američkom zastavom, a kojim je upravljao P.K., i Korozove, koja se kupala u moru, došlo je u blizini palate Tre sorele.

Nakon što je Ruskinju zakačio gliserom, vozač glisera ju je izvukao iz mora, doveo je do obale i pozvao Hitnu pomoć. Ovo je treća nezgoda na moru u poslednjih 15 dana. Prethodne dve, nažalost, okončane su smrtnim posledicama.

Ruskinja koja je juče povređena nalazi se van životne opasnosti, ali je zadobila teške telesne povrede. U kotorsku bolnicu primljena je sa teškim povredama rebara i jetre, kao i sa unutrašnjim krvarenjem. Nakon ukazivanja prve pomoći, prevezena je na lečenje u Opštu bolnicu u Kotoru. Direktor te bolnice Ivan Ilić kazao je za „Dan” da je Ruskinja zadobila teške povrede.

– Pacijentkinja je operisana zbog krvarenja u trbuhu. Zbrinuta je i nalazi se na odeljenju intenzivne nege. Stabilnih je vitalnih funkcija – rekao je doktor Ilić.

Na lice mesta odmah su izašli patrola pomorske policije i Inspekcija sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Kotor, koji su uzeli izjave od svedoka.

Od početka godine je zabeleženo 19 incidenata na moru, u kojima je smrtno stradalo sedam osoba.

#Crna Gora

#Tragedija

'