AKTUELNO

Selo Sibnica kod Sopota je u šoku nakon što se šesnaestogodišnji Milan O. ubio iz dedinog pištolja. Baba ga našla oblivenog krvlju, sa oružjem u ruci.

- Strašna tragedija je zadesila našu familiju! Ostali smo bez Milančeta, u trenu i zauvek. Jadni roditelji, teško babi, još teže je dedi iz čijeg se pištolja dete ubi! A niko ne zna zbog čega...

Ovim rečima obratio se Milovan O, rođak čije se dvorište graniči sa domom šesnaestogodišnjeg Milana O. koji se u nedelju upucao dedinim pištoljem u glavu. Tragedija se dogodila u porodičnoj kući u selu Sibnica nadomak Sopota. Prema priči sagovornika, ništa nije slutilo na tragediju.

Foto: Printscreen Youtube

- Milanče je tog dana bio sa roditeljima u voćnjaku. Kupili su šljive za pečenje rakije. Deda mu je bio u livadi, kosio. U kući je, koliko sam čuo, baba ostala sama - priča Milovan.

Onda je, negde posle podneva, šesnaestogodišnjak napustio posao u šljiviku i roditelje koji su ostali tamo da rade i otišao kući:

- Niko ne zna šta se tačno dogodilo. Ali, bio sam napolju kada se čuo pucanj. U prvi mah, pomislio sam da su lovci ili neko drugi puca da mu ne bi divlje životinje, kojih ovde ima, ulazile u dvorište i pravile štetu. Na pamet mi nije palo šta se događa u kući pored...

Milančetova baba je počela da viče: "Milane dete, šta uradi! Kuku meni, šta ćemo sad? Šta nas ovo zadesi?!" Tek tada sam saznao da se dečak ubio. Kad se vratio kući, ušao je unutra i uzeo dedin pištolj. Prislonio ga je na slepoočnicu i ispalio smrtonosni hitac. Baba ga je i našla kako sedi krvave glave, mrtav, a u ruci mu je bilo oružje...

Neuzvarećna ljubav?

Zašto je ovaj srednjoškolac odlučio da sebi oduzme život, kao i da li je to uradio namerno ili slučajno, još je nepoznanica. Milanovi rođaci i komšije o dečaku imaju samo reči hvale, kao i o njegovoj porodici.

- Fini su i prijatni ljudi, jako vredni, bogati. Milanov otac Rade zaposlen je u "Beograd putu", a majka je nezaposlena - kažu komšije.

- Nedavno su ćerki slavili punoletstvo, a Milan je bio najveseliji. Sad da ovako nastrada... A niko ne zna zašto, jer nije delovao kao da ima nekih problema, nije pio, niti se drogirao. Daleko da je bio problematičan. Naprotiv, tiho i mirno dete, možda previše fino i osetljivo za vreme u kojem živimo. Možda se razočarao u nekoga ili nešto, nešto ga slomilo, pa je sve unapred isplanirao i onda rešio da uradi ono najgore..

Prema rečima komšija, po selu se priča da se mladi M. ubio zbog neuzvraćene ljubavi.

- On se zaljubio u neku devojku, ali ga je ona odbijala. Navodno, on je skupljao šljive sa svojima, ali se vratio kući da bi zvao tu devojku. Međutim, tada su se posvađali i uradio je šta je uradio. Pominje se i da je imao jedinicu iz nekog predmeta, pa da je učio da popravi – rekao je dečakov rođak.

Foto: Printscreen Youtube

Otišli po telo u Beograd

Ulazna kapija porodice zavijene u crno u ponedeljak je bila širom otvorena, kako to običaji nalažu. U dvorištu mnogo ljudi. Rođak je rekao da porodica sve što se dogodilo ne može i dalje da prihvati, da su u šoku:

- I dalje ne znamo šta se tačno dogodilo i zbog čega - rekao nam je rođak na kapiji.

- Ovo je tragedija i nismo u stanju da govorimo, razumite. Baba i deda su očajni, evo ih u dvorištu. Od bola i ne govore, a roditelji su u Beogradu. Otišli su po telo...

Vreme sahrane u ponedeljak nije bilo poznato.

Pročitajte još: DEDINIM PIŠTOLJEM PUCAO SEBI U GLAVU: Tinejdžer iz Sopota IZVRŠIO SAMOUBISTVO

#Samoubistvo

#Sopot

'