AKTUELNO

Višem sudu u Beogradu do danas je stigao samo jedan odgovor na optužnicu protiv Zorana Marjanovića koja ga tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine.

Odgovor je za sada podneo jedan od pet Marjanović advokata, kojima i dalje teče zakonski rok za podnošenje odgovora, potvrđeno je Tanjugu u sudu.

Mediji su preneli da je advokat tražio da se postupak protiv Marjanovića obustavi, tvrdeći da nema dokaza da je Marjanović počinio to krivično delo.

Pravo da podnese odgovor ima i Marjanović lično.

Nakon isteka roka za odgovore, krivično vanpretresno sudsko veće će ih razmatrati i odlučiti da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice.

Taj sud je u martu vratio tužilaštvu prvu optužnicu i naložio mu dopunu istrage.

Nova dopunjena optužnica protiv Marjanovića podneta je sudu 26. juna, a njom se

Marjanović tereti za isto krivično delo - teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Marjanović se od prošlog četvrtka brani sa slobode, pošto mu je Aplelaiconi sud ukinuo pritvor u kojem je bio 10 meseci.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Prema optužnici Marjanović se sa sada pokojnom suprugom i maloletnom ćerkom Janom 2. aprila 2016. godine oko 17 sati dovezao na nasip u Borči.

Međutim iskoristivši Jelenino poverenje Zoran ju je namamio da se spuste u podnožje nasipa na kanalu, dok je dete ostalo na nasipu, navodi se u optužnici.

Kada su se spustili do kanala Zoran je Jelenu najpre ubo oštrim predmetom u glavu i u desni lakat, nakon čega je Jelena počela da beži travnatom površinom.

Tada je, prema optužnici, izgubila patiku i mobilni telefon kao i gumicu kojom joj je bila vezana kosa.

Međutim Marjanović ju je sustigao, strgao joj je gornji deo trenerke, a potom opet zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal. Pre smtri Jelena je udahnula vodu iz kanala.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#optužnica

'