AKTUELNO

Tragedija!

Nišlija Vojin Pejković (75) poginuo je jutros oko 8.00 sati u saobraćajnoj nesreći kod Kolašina u Crnoj Gori dok je dovozio unuka J.S. (14) i njegovog druga A.R. (14) sa letovanja u Tivtu.

Nesreća se dogodila na putu Podgorica-Kolašin kod Crkvina, a o kakvoj je saobraćajnoj nesreći reč govori činjenica da su dečaci ispali iz auta prilikom sudara s kamionom.

Dečak A.R. ima teške povrede i nad njim je obavljena operacija u Kliničkom centru u Podgorici, ali mu život još uvek visi o koncu. Vojinov unuk J.S. je lakše povređen, ali je i on hospitalizovan. Njegovi roditelji su se još jutros zaputili u Podgoricu čim im je javljeno za saobraćajnu nesreću.

Do nereće je došlo kada su se se sudarili kamion podgoričkih oznaka i „fiat punto“ niških registarskih oznaka za čijim volanom je bio Pejković.

Pejković je nekada u Nišu bio na mestu Zavoda za urbanizam.

Njegov mlađi brat Zvonimir Pejković kaže da je porodica uspela da se na kratko čuje sa dečakom J.S. čiji je deda na mestu ostao mrtav nakon nesreće.

- Bratanica, Vojinova ćerka i njegov zet krenuli su za Podgoricu. Dete je reklo je da se ničeg ne seća, da samo zna da nisu bili u autu kada je policija došla, već su ležali na travi nekoliko metara dalje od auta. Rekli su nam da su se direktno sudarili sa teretnim vozilom. Brat je često vozio na relaciji Tivat-Niš, tamo je provodio letnje dane, nikad nije imao udes, nikad prekršajne kazne. Otkako je u penziji, više vremena je provodio na moru. Krenuo je da vrati dečake kući - ispričao je Zvonimir.

Uzroci nesreće se ispituju.

#Crna Gora

#Saobraćajna nesreća

#Srbin

'