AKTUELNO

Naivna dečja igra u sekundi se pretvorila u NEZAPAMĆENU TRAGEDIJU.

Naivna dečja igra u nedeljno predvečerje, u smederevskom naselju Kovačićevo, završila se tragično: na dečaka Vuka S. (4) pala je teška metalna kapija i usmrtila ga.

Užasna tragedija dogodila se na ulazu u dvorište komšija malog Vuka, bukvalno na nekoliko metara od mesta gde su sedeli roditelji sedmogodišnjice devojčice, koja se na ulazu igrala sa tri godine mlađim, nastradalim dečakom.

Gurali su kapiju, koja nije imala graničnik. Kada je stigla do kraja iskočila je iz ležišta i svom svojom ogromnom težinom poklopila dečaka.

Foto: Pink.rs

- Tu su bila parkirana kola, da je samo malo dalje pala na njima bi se zaustavila, ali sudbina... Kada su čuli tresak, njeni roditelji su odmah izleteli, podigli kapiju, i Vukov otac je dotrčao. Bilo je jezivo, mnogo, mnogo krvi. Mali Vuk je bio pametan, retko dete. Više ga nema - kroz suze priča Živorad S, rođak nastradalog dečaka.

Vukovi roditelji su se venčali pre oko pet i po godina, objašnjava, on im je bio jedinac.

- Otac ga je zgrabio onako krvavog i odvezao u Hitnu pomoć. Čujem da su lekari bili stvarno uporni. I ovde u Smederevu i posle u Beogradu, gde su ga odmah prevezli, deset njih se borilo za njegov život, ali mu nije bilo spasa - jedva čujno govori Živorad.

U beogradskom Urgentnom centru lekari su, nakon jednosatnih bezuspešnih pokušaja da spasu malog Vuka, oko 21.30 samo mogli da konstatuju smrt.

Više tužilaštvo u Smederevu je, kako to procedura u ovim slučajevima predviđa, naložilo obdukciju, koja je samo potvrdila da su povrede od pada i udara teškog metala bile fatalne. Za sada, ovo se vodi kao nesrećni slučaj, nema elemenata za krivično gonjenje, nezvanično saznajemo.

Pročitajte još: TUGA U SMEDEREVU: DEČAK (4) NASTRADAO KADA JE NA NJEGA PALA DVORIŠNA KAPIJA

#Dete

#Smederevo

#Smrt

'