AKTUELNO

Jana je u momentu nestanka majke Jelene Marjanović i njenog ubistva bila sa ocem, koji je osumnjičen za taj zločin.

Sedmogodišnja Jana Marjanović, ćerka ubijene pevačice Jelene, procesno je sposobna i mogla bi da učestvuje u postupku - rezultat je veštačenja, nezvanično saznaju "Novosti".

To, praktično, znači da bi ona mogla da bude saslušana o tome šta se dešavalo 2. aprila 2016. kada je njena majka nestala na nasipu Crvenka u Borči, ali će o tome konačnu reč dati Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje je i zatražilo veštačenje.

U ovom trenutku nalaz sudskih veštaka, psihologa Ane Naiman i neuropsihijatra iz zatvorske bolnice pri CZ u Beogradu, još nije dostavljen nadležnom tužilaštvu. Čeka se njihovo mišljenje u pisanoj formi, kako bi se nadležni tužilac odlučio na sledeći korak.

Sudski veštaci su u ponedeljak procenjivali da li devojčica može da bude saslušana u tužilaštvu, jer je bila sa ocem Zoranom, koji je osumnjičen za zločin, u trenutku nestanka i ubistva majke. U tom trenutku dete je imalo samo pet godina.

Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Zorana Marjanovića za teško ubistvo, ali je Viši sud vratio na dopunu. Naloženo je ispitivanje male Jane, ali i izvođenje još nekih dokaznih radnji. Saslušanje sada sedmogodišnje devojčice zahtevali su branioci njenog oca, advokati Stefan Jokić, Aleksandar Zarić, Nikola Dumnić i Veljko Delibašić.

Foto: Informer

Tužilaštvo je, u međuvremenu, utvrdilo i ko je vlasnik telefona sa kojim je Jelena poslednji put komucirala neposredno pred smrt, a razmenila je i nekoliko poruka. Otkriveno je da je reč o doktorki iz Borče koja je lečila njenu majku.

Pored toga, sud je u rešenju o vraćanju optužnice na doradu, tražio i da se zahteva od nadležnih organa da se dostave kompletni policijski spisi i naredbe sudija za prethodni postupak tokom predistrage, a neposredno posle pronalaženja tela Jelene Marjanović (33).

#Istraga

#Jelena Marjanović

#Svedok

'