separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

hronika

MISLIO DA JE PUCAO U DIVLJU SVINJU: Kada je shvatio da je UBIO PRIJATELJA, PRESUDIO JE SEBI!


Viorel Stoja (51) lovačkom puškom slučajno usmrtio Miroslava Kalina (35), pa se ubio iz pištolja kad je došao kući. Veruje se da je Stoja bio u krivolovu i da je zamenio Kalina sa nekom divljom životinjom.


Lovac Viorel Stoja (51) iz Uzdina slučajno je u žitu iz puške ubio lovca Miroslava Kalina (34) iz Idvora, a nakon toga je došao kući i ispalio sebi hitac u glavu. Kalinovo telo je juče ujutru nađeno u polju, a na njemu su bile vidljive rane od puščane sačme. Telo Viorela Stoje pronašla je u krevetu njegova majka.

Kako mediji saznaju od izvora bliskog istrazi, Miroslav Kalin je u ponedeljak oko 18.00 časova sa drugom krenuo u lov na divlje svinje u ataru Idvora.

- Oni su u žitnom polju bili u čeki, a nakon nekog vremena su se razdvojili. Kalinov prijatelj je oko 21 čas čuo pucanj i poslao Miroslavu SMS u kom je pitao da li je upucao divlju svinju. Međutim, odgovora nije bilo. Pošto mu prijatelj nije odgovarao ni na narednih nekoliko poziva, Kalinov prijatelj se vratio u selo i prvo uzbunio njegovu porodicu - objašnjava izvor.

Našli ga pored gajbice

Komšije Miroslava Kalina kažu da je on bio čovek na mestu i da je pola sela učestvovalo u potrazi za njim.

- Našli su ga pored gajbice na kojoj je sedeo u žitu. Taj što ga je ubio bio je u krivolovu. Nije mi jasno kako je mogao čoveka koji sedi da pomeša sa nekom životinjom - kaže Kalinov komšija.

On dodaje da su Miroslavljeva porodica i nekoliko njegovih prijatelja krenuli u potragu za nestalim Kalinom.

- Oko tri sata ujutru su se potrazi priključili svi lovci iz Idvora i Kovačice, kao i policija. Telo Miroslava Kalina pronađeno je u žitu oko šest sati ujutru. Imao je povrede na vratu i glavi od lovačke sačme. Pored njegovog tela pronađena je njegova puška iz koje nije pucano - kaže izvor.

Dok je policija obavljala uviđaj na mestu gde je pronađeno telo ubijenog lovca, inspektorima je javljeno da je drugi lovac Viorel Stoja iz susednog sela Uzdine izvršio samoubistvo.

- On je pucao sebi u glavu iz pištolja u porodičnom domu u Ulici Žarka Zrenjanina u Uzdinu. U trenutku kada se ubio u kući je bila i njegova majka, ali ona nije čula pucanj. Tek ujutru je ušla u sobu kod sina i zatekla njegovo telo na krevetu. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć, koja je samo mogla da konstatuje smrt - kaže naš sagovornik i dodaje:

Dobio dozvolu za lov

Kako saznajemo u lokalnom lovačkom društvu, Miroslav Kalin je pred odlazak u lov pozvao i pitao da li neko ide u lov.

- Njemu je rečeno u društvu da se niko nije najavio i da može da krene. Kalin je pozvao prijatelja i oni su otišli zajedno - saznaju mediji.

- Ubrzo je istragom utvrđeno i da je Viorel prethodno veče, tačnije upravo kad i Miroslav Kalin, otišao u lov i da se vratio kasno. On je, verovatno, bio u krivolovu, jer iako je član lovačkog društva, nije nikom prijavio da ide u lov. Pritom, treba znati da je sada lov na divlje svinje, a tada lovci ne izlaze sami u lovište.

Georgi Gertenišani, Viorelov komšija iz Uzdina, rekao je da je on veoma voleo lov i oružje.

- Verujte, teško mi je da poverujem da je on slučajno ubio lovca i da se zato ubio. Sigurno nije imao nikakve namere. Ne znam šta da mislim, ali verujte, u šoku sam - rekao je Gertenišani.

On je dodao da je Viorel posle razvoda živeo u kući sam sa majkom. Porodica Viorela Stoje, ali i Miroslava Kalina nisu bile raspoložene za priču sa novinarima.

- Shvatite kakav je bol. Velika tragedija - rekao je kratko rođak ubijenog Miroslava.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti