AKTUELNO

Četiri meseca od ubistva lidera Gradjanske inicijative Srbija, demokratija pravda (GI SDP) Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici navršava se danas, a u istrazi nema pomaka, izjavila je funkcionerka inicijative Ksenija Božović.

- Razočarani smo i ogorčeni, iako smo od prvog dana tvrdili da ubica nikada neće biti nadjen - rekla je Božovićeva i izrazila nezadovoljstvo jer se istraga, kako je rekla, sve više razvodnjava.

Božović je dodala da Specijalno tužilaštvo poziva svedoke koje je Osnovno tužilaštvo već ispitalo.

- Nemam šta da kažem, četiri meseca su prošla, a pomaka nema - rekla je ona i dodala da se samo čuje "prebacivaje lopte" iz Beograda u Prištinu i obrnuto.

Po njenim rečima, Beograd apeluje da mu se pošalju satelitski snimci, Priština to stopira i ne izjašnjava se, a medjunarodni predstavnici ćute.

Švajcarski ambasador u Prištini Jan Huber Lebet rekao je juče, kako prenose mediji na Kosovu, da je Oliver Ivanović bio "čovek koji je želeo da napravi promenu, izražavajući svoje mišljenje, a ipak nije mogao da bude instrumentalizovan".

Božovićeva je kao jedini pomak navela peticiju GI SDP kako bi ulica ili trg u Severnoj Mitrovici dobio ime Olivera Ivanovića. Do sada je prikupljeno 1.500 potpisa, koje će podneti na sednici Skupštine grada, rekla je ona.

Oliver Ivanović ubijen je 16. janura ispred prostorija GI SDP sa šest metaka sa ledja iz automobila u pokretu.

#Oliver Ivanović

#Ubistvo

'