AKTUELNO

Ubijena sa više uboda nožem po glavi i telu.

Arsenije Stanović, bivši vaterpolista, osoba je za kojom se intenzivno traga zbog sumnje da je u petak veče na svirep način ubio ukrajinsku državljanku Anastaziju Lašmanovu, s kojom je bio u emotivnoj vezi. Stanović je inače sin šefa ispostave granične policije Aerodroma Tivat Zorana Stanovića.

To je potvrdio izvor iz crnogorske policije, gde nam je objašnjeno da inspektori dva dana nakon što je Ukrajinka pronađena mrtva u stanu u kotorskom naselju Dobrota bezuspešno pokušavaju da stupe u kontakt sa Stanovićem.

- Ništa na početku istrage nije ukazivalo na to da je on mogući počinilac ovog dela. Međutim, kako su sati odmicali, od Stanovića nije bilo ni traga, pa su sumnje policije sve više rasle. Na kraju smo došli do podataka koji ukazuju na to da bi upravo on mogao da bude osoba koja je zverski ubila Lašmanovu. U nedelju u kasnim večernjim satima za njim je raspisana poternica, koja je prosleđena svim centrima bezbednosti - objašnjava sagovornik.

Lašmanova je ubijena sa više uboda nožem po glavi i telu, a rezultati obdukcije još nisu dostavljeni Tužilaštvu.

- Prizor koji smo zatekli prilikom uviđaja je bio više nego jeziv. Lašmanovoj je od siline udaraca skoro razmrskana glava. Povrede su verovatno nanete nožem - dodaje sagovornik uključen u ovu istragu, koji nam je već prvog dana istrage demantovao spekulacije pojedinih medija da je Ukrajinka ubijena u sukobu mafijaških klanova.

BOGATA DIREKTORKA

Lašmanova je bila izvršna direktorka kompanije "Mimoza grup" i "Sea trejda", a stoji i iza izgradnje hotela "La perla" u Tivtu, izgradnje novog hotela "Mimoza", na mestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel. Njene kompanije su i iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na Rtu Sveta neđelja u Kamenarima i izgradnje "Ponte Seljanovo". Imovina koju je posedovala ubijena Ukrajinka procenjuje se na oko 105 miliona evra.

#Policija

#Ubistvo

'