AKTUELNO

Deca su pokušala da zaštite majku.

I.R, koji je osumnjičen da je u zoru posle Đurđevdana zaklao nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38), priznao je juče na saslušanju kod tužioca da je počinio zločin, ali se pravdao da je bio "mortus pijan" kad je nasrnuo na nju i da mu je "mrak pao" na oči.

- Mortus pijan sam otišao kod Jelene jer mi se nije javljala na telefon. Zvao sam da je razgovoramo, ali je ona odbijala poziv. Popio sam mnogo rakije i piva kod drugara na slavi i tako pijan sam krenuo kod nje – rekao je na saslušanju I.R.

On je tužiocu objasnio kako je ušao u Jeleninu kuću i šta se dogodilo u njenoj spavaćoj sobi.

- Razvalio sam zaključana vrata. Buka je probudila Jelenu i decu. Ni sam ne znam koliko smo se dugo svađali. Sećam se samo da sam video neko crnilo i mrak – ispričao je I.R.

Deca su pokušala da zaštite majku od nasilnika, ali u tome nisu uspela jer je počeo da je udara nogama i rukama. Prebijana gotovo do smrti, Jelena je pala na pod, a zatim je pokušavala da ustane pridržavajući se za krevet. I.R. je tada prišao sa nožem i zaklao je naočigled trojice maloletnih sinova.

- Ne sećam se tačno svih detalja. Ne znam ni kako se sve to dogodilo. Uopšte nemam te slike u glavi. Kad sam otvorio oči, video sam da je dan i da se nalazim u nekoj šupi. Tek tada sam video krv na sebi i krvav nož – rekao je I.R. koga su policajci uhapsili u šupi u blizini Jelenine kuće.

On je tu proveo celu noć posle svirepog ubistva.

- Legao je na tavan te šupe da spava. Pored glave je stavio nož kojim je usmrtio majku svog trogodišnjeg sina. Nije bio naoružan kad je otišao kod Jelene, već je nož našao na sudoperi – navodi izvor iz istrage.

#Priznanje

#Ubistvo

'