AKTUELNO

Nesrećnoj ženi je izvađena materica kako bi preživela.

Nenad Bondarenko zvani Munđa (42), iz sela Beranje kod Požarevca, uhapšen u nedelju uveče jer je dan ranije zverski pretukao trudnu suprugu Tanju Milovanović (38) i ubio joj bebu u stomaku, mesec dana pred porođaj!

Nasilnik je isprebijanu ženu smestio u bolnicu, a onda se vratio u selo i sutradan otišao kod prijatelja na slavu Đurđevdan, gde ga je policija uhapsila!

Izvor iz istrage kaže da se užasno porodično nasilje odigralo u subotu uveče u porodičnoj kući u kojoj su Nenad i Tanja živeli poslednje četiri godine.

- Tanja je u subotu primljena u požarevačku bolnicu sa teškim povredama stomaka. Pošto je bila u osmom mesecu trudnoće, odmah je urađena operacija, ali, nažalost, dete je već bilo mrtvo - objašnjava naš sagovornik.

On dodaje da je nesrećnoj ženi od brutalnih batina bukvalno pukla materica i da su lekari bili prinuđeni da je odstrane kako bi Tanji spasli život.

- Ona je lekarima rekla da ju je muž u subotu pijan pretukao. Kada je pala na pod, on ju je više puta šutnuo u stomak. Slučaj je prijavljen policiji i u nedelju je izdat nalog za Nenadovo hapšenje. Patrola je najpre otišla u Nenadovu i Tanjinu kuću u selu Beranje, ali nasilnik nije bio tamo, već je pronađen kod prijatelja na slavi, gde je i uhapšen - rekao je naš sagovornik.

Meštani Beranja su nam juče ispričali da je Munđa u nedelju ceo dan išao po selu i svima pričao da mu je ćerka umrla prilikom rođenja i da treba da skupi novac da je sahrani.

- Molio je ljude i da mu plate pivo, jer je navodno bio tužan što mu je dete umrlo prilikom rođenja. On je uvek bio čudan i sklon alkoholu. Čim se dokopa nekog dinara, odmah sve propije. I pomoć koju je dobijao od socijalnog odmah bi spiskao na pivo. A Tanja... Ona je malo mentalno zaostala i slabo se družila sa ljudima iz sela - priča meštanin Beranja.

Oduzeto im jedno dete

Nenad i Tanja su pre dve i po godine dobili ćerkicu, ali im je Centar za socijalni rad u Požarevcu odmah oduzeo bebu i smestio je u hraniteljsku porodicu. Prema nezvaničnim saznanjima, procenjeno je da ni Tanja ni Nenad nisu u stanju da brinu o detetu.

Živislav Milojević, prvi komšija bračnog para, kaže da je u subotu ceo dan bio na njivi, ali da je tog jutra, kada je krenuo da radi, video Nenada i Tanju kako sede ispred kuće i piju alkohol.

- Munđa nije bio nasilan, ali mnogo je pio, pa je u takvom stanju mogao svašta da uradi. Do jutros (ponedeljak, prim. aut.) nisam ni znao da je Tanja u bolnici, a on uhapšen. Ne znam da li je to stvarno uradio, ili se nešto drugo desilo, ali... Ako ju je pretukao i ubio nerođeno dete, onda treba da robija - priča Živislav.

Žalio se na slavi

Toplica Jović, u čijoj kući je Nenad uhapšen, kaže da je Munđa u nedelju po podne došao tužan kod njega i žalio se kako ćerki treba da sprema sahranu.

- Rekao je da je Tanja izgubila bebu i odmah tražio pivo. Malo kasnije došli su policajci kod mene u dvorište i uhapsili ga. Pitao sam policajca zašto ga hapsi, a on mi je odgovorio: "Pitaj Munđu šta je uradio." Stavili su mu lisice i dvojica su ga ubacila u maricu - kaže Jović.

#Batine

#trudnica

'