AKTUELNO

Porodica Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je ubio suprugu Jelenu, stavila je sve njene slike, koje su bile po celoj kući, u jednu fioku! Ćerka Jana zadržala u sobi samo jednu majčinu fotografiju s venčanja.

Porodica Zorana Marjanovića, osumnjičenog da je 2. aprila 2016. ubio suprugu Jelenu, nedavno je u jednu fioku sklonila sve njene slike, koje su u protekle dve godine bile po celoj kući. Jelenina ćerka Jana ostavila je u svojoj sobi samo jednu majčinu fotografiju s venčanja, koja joj je omiljena.

Uzima ih kad poželi

Ovo nam je otkrio bivši obaveštajac i kriminolog Boža Spasić, kome je to lično ispričao Zoranov otac Vladimir Marjanović. Prema Božinim rečima, nakon Jeleninog ubistva, po celoj kući Marjanovića bilo je na desetine njenih slika. Međutim, nakon dve godine od zločina, Zoranovi roditelji Vladimir i Zorica i brat Miloš odlučili su da sklone te uspomene na jedno mesto u kući, kako malu Janu ne bi na svakom koraku podsećali na ubijenu majku.

Vladimir mi je rekao da Jana često crta, da je veoma talentovana i da su je upisali u školu crtanja i slikanja  - Boža Spasić.

- Od kada se dogodila ta velika tragedija, Marjanovići su Jelenine slike imali gotovo na svim zidovima, ormarićima i komodama. Tamo su bile uglavnom Jelenine fotografije sa ćerkom i sa mužem Zoranom. To je tako stajalo gotovo dve godine posle zločina, a Marjanovići su ih držali tamo najviše zbog male Jane, koja je baš vezana za majku. Međutim, kako se približila dvogodišnjica ubistva, Marjanovići su odlučili da te slike sklone i da ostave u devojčicinoj sobi samo tu jednu Jeleninu fotografiju, u venčanici, koju Jana najviše voli - priča Spasić.

On ističe da Jelenine slike nisu bačene ili odnete u neki podrum, već da su odložene u jednu fioku kako bi bile dostupne maloj Jani kad god ona to poželi.

- Maloj Jani su pokazali gde stoje fotografije, i ona ih može pogledati, ali i uzeti bilo koju fotografiju, čim oseti potrebu - naveo je naš sagovornik.

Zoran će moći da farba jaja i da ide na liturgiju u CZ-u

Zoran Marjanović će za vaskršnje praznike moći, kao i svi ostali pritvorenici i osuđenici, da farba jaja, prima više paketa i da ide na liturgiju u zatvorskoj kapeli Okružnog zatvora. Kako saznajemo, pritvorenici i zatvorenici imali su mogućnost i da poste na Veliki petak, tako što je za njih bila pripremljena posna hrana.- Skoro svi zatvori imaju ili crkvu ili kapelu, a tamo gde ih nema, obezbeđuje se određena prostorija gde se obavljaju verski obredi. Osim toga, pritvorenike i osuđenike svake subote obilaze sveštenici i služe liturgiju - kaže naš sagovornik upoznat sa prilikama u srpskim zatvorima. Pošto je Vaskrs najvažniji hrišćanski praznik, i sveštenstvo je veoma zauzeto, ove subote neće biti liturgije u zatvorima, ali će se ona služiti u nedelju, ponedeljak ili utorak, pa će tada pritvorenici i zatvorenici moći i da se ispovede i pričeste.

Foto: Pink.rs, Pixabay

Spasić je dodao i da je u poslednje vreme u redovnom kontaktu s Marjanovićima, čija je kapija za javnost odavno zatarabljena.

- Sa mnom je Vladimir pre izvesnog vremena kontaktirao na Fejsbuku. Od tada se redovno dopisujemo i pričamo o celoj ovoj situaciji. On ima poverenje u mene jer zna da ne bih zloupotrebio ono što mi kaže u poverenju. Često nam je tema mala Jana i Vladimir me redovno obaveštava kako se ona oseća. Rekao mi je da ona dobro napreduje i socijalizuje se. Kazao mi je da Jana često crta, da je veoma talentovana i da su je upisali u školu crtanja i slikanja. Smatram da je za ceo ovaj slučaj dobro da postoji neko ko je u kontaktu sa Marjanovićima, kako bi se u javnosti čula i njihova strana priče i da bismo znali da je Jana dobro, jer je njoj u celoj ovoj tragediji sigurno najteže - zaključio je Spasić.

Isključen telefon

Podsetimo, Više tužilaštvo podiglo je 9. februara optužnicu protiv Zorana zbog sumnje da je ubio suprugu, ali je sud 11 dana kasnije naložio da se optužnica dopuni.

Zoran je, prema ovom dokumentu, sa Jelenom i Janom 2. aprila 2016. u 16.36 stigao "mercedesom" kod rampe "Stadion", na početku nasipa od Crvenke ka Borči. Jelena se tad popela na nasip i krenula da džogira, a Zoran je isključio svoj mobilni telefon i sa Janom krenuo na nasip za Jelenom. Zoran je zatim kazao Jani da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i nasmrt je pretukao u obližnjem kanalu.

Jelenin leš je sutradan nađen u kanalu i počela je opsežna istraga, koja traje tačno dve godine. Zoran je uhapšen 15. septembra 2017. i otad je u pritvoru.

#Jelena Marjanović

#Zoran Marjanović

#slika

'