AKTUELNO

Saučesnik je pokušao da se reši oružja, ali...

Mesec dana pošto je pevačica Jelena Krsmanović, 2. aprila 2016. godine, ubijena ronioci Žandarmerije pronašli su čekić za koji se sumnja da je korišćen prilikom ubistva pevačice.

Prema saznanjima medijia, policija je nedugo nakon Jeleninog ubistva, analizom baznih stanica mobilnih telefona na nasipu u Crvenki od 2. aprila 2016. godine, kada je brutalno ubijena u kanalu, otkrila mobilni telefon koji se nalazio u vreme pevačicinog ubistva u njenoj neposrednoj blizini.

- Praćenjem kretanja tog mobilnog telefona, utvrđeno je da je odmah nakon ubistva pevačice, oko 17 sati, njegov vlasnik počeo da se kreće ka Novom Beogradu. Poslednje lociranje bilo je na Savskom keju na Novom Beogradu - priča izvor upoznat sa predmetom ubistva pevačice.

Prema njegovim rečima, operativnim radom policije i obradom informacija do kojih su došli, upravo na tom mestu bačen je čekić za koji se sumnja da je oružje kojim je Jelena ubijena.

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

- Ronioci Žandarmerije pronašli su u vodi, nedaleko od mesta gde je telefon poslednji put lociran, čekić. Veštačenja tog predmeta do sada nisu otkrila pevačicinu krv na njemu, a sumnja se da su tragovi uklonjeni hemijskim supstancama na putu od nasipa do Crvenke - objašnjava izvor.

Samim tim, naložena dopuna optužnice koja je podignuta protiv Zorana Marjanovića o tome ko je sve, kada i koliko dugo bio na nasipu u vreme ubistva Jelene, otkriće i ko je vlasnik misterioznog telefona.

- Koja je i kakva povezanost vlasnika telefona sa ubistvom pevačice, odnosno sa Zoranom Marjanovićem koji je optužen za ubistvo pevačice, znaće se kada se otkrije ko stoji iza tog broja. Sumnja se da on zna mnogo toga o pevačicinoj smrti, odnosno da je on saučesnik u ovom brutalnom ubistvu, pogotovu zato što je na mestu gde je tog 2. aprila poslednji put lociran njegov telefon pronađen čekić - kaže izvor.

Dopuna optužnice radi pojašnjenja

Protiv Zorana Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo jer je na „svirep i podmukao način“ lišio života svoju suprugu i pokazao „naročitu upornost i bezobzirnost“. Optužnica, međutim, nije zadovoljila Viši sud, pa ju je on vratio na dopunu tužilaštvu. Obrazlažući zbog čega to čini, veće suda je saopštilo da je neophodno pojašnjenje, ali i svedočenje male Jane, sedmogodišnje ćerke Zorana i Jelene, koja je, prema rečima oca, na dan ubistva bila u šetnji sa mamom i tatom po nasipu u Crvenki.

Pročitajte još: Spasić za NOVO JUTRO: I nakon dve godine od ubistva Jelene Marjanović još uvek smo na 'početku' - ali svaki zločin, čak i savršen, otkrije se kad tad (VIDEO)

#Jelena Marjanović

#oružje

'