AKTUELNO

Podgoričanin J.M. osumnjičen je za dvostruko ubistvo u Podgorici i on je u bjekstvu, saopštio je direktor Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković i dodao da je nepznato lice formiralo kriminalnu organizaciju s ciljem izvršenja teških kriminalnh dela, za kojim policija takođe traga.

On je naveo i da sve sumnje ukazuju na to da su ubice Miloša Šakovića bliske škaljarskom klanu. Dvije osobe uhapšene su danas zbog sumnje da su umešane u ubistvo Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića u subotu u centru Podgorice.

Prema saznanjima RTCG-a uhapšeni su Predrag i Janko Vukadinović i oni će, kako se navodi, biti privedeni na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo.

Direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković, naveo je da su brzom i efikasnom intervencijom izuzeti dokazi na osnovu kojih je policija došla do saznanja da je J.M. iz Podgorice izvršio dvostruko ubistvo i da se za njim traga.

Naveo je i da je za sad nepoznato lice formiralo kriminalnu organizaciju, čiji je cilj bio vršenje teških kriminalnih dela.

- Na osnovu svih dokaza, policija je tužilaštvu podnela krivičnu prijavu protiv J.M., V.P., V.J., B.K. i Ć.D. zbog krivičnih dela teško ubistvo, stvaranje kriminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja - kazao je Baković i poručio da će policija raditi na utvrđivanju identiteta osobe koja je organizovala tu kriminalnu grupu.

Baković je naveo da sve ukazuje na to da su ubice Šakovića bliske škaljarskom klanu. On kazao da policija i tužilaštvo ispituju da li su povezani slučajevi ubistva Dražena Čađenovića i Miloša Šakovića.

- Mi za sada ne možemo da kažemo da li su ti slučajevi povezani u cilju zaštite istrage -saopštio je Baković.

V.d. direktor Uprave policije Vesko Damjanović kazao je da je veoma brzo rasveteljeno teško ubistvo u centru Podgorice, te da će policija raditi još jače kako bi rezultati u borbi protiv najtežih oblika kriminala bili valorizovani.

Govoreći o ekspoliziji ispred kuće novinara Seada Sadikovića, Baković je naveo da sve sumnje ukazuju na to je motiv napada emisija tog novinara o muzeju Pepića u Rožajama.

U pucnjavi koja se u subotu oko podneva dogodila u neposrednoj blizini Trga nezavisnosti u centru Podgorice, ubijeni su Podgoričani Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Jovanović je, ispostavilo se, bio slučajna žrtva obračuna. Na njih je, dok su sedeli u kafiću Forum u centru Podgorice, pucao maskirani nepoznati muškarac.

#Policija

#Ubica

'