AKTUELNO

Prema 3D forenzičkoj analizi, gardisti u kasarni na Topčideru su ubijeni.

Gardisti Dragan Jakovljević i Dražen Milovanović su nađeni mrtvi pre 12 godina, posle pucnjave u krugu tajnog vojnog objekta "Karaš" u Beogradu. Juče je novinarima u Beogradu predstavljena 3D forenzička analiza događaja u kasarni na Topčideru 2004. godine, a prema kojoj su oni ubijeni.

Advokat porodica dvojice ubijenih gardista Oglica Batić izjavila je da je izrečeno mnogo sramnih laži i da neko nastoji da se istina prikrije.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski smatra da onaj ko ih je ubio, učinio je to dok su gardisti bili omamljeni i to najverovatnije elektrošokovima.

- Ubice su upotrebile elektrošokove, a zatim ih ubili njihovim sopstvenim oružjem – rekao je Lazanski, gostujući u emisiji "Pravac".

Namera da se zataška ubistvo je, prema njihovim mišljenjima, je očigledna.

- Slučajnost ne postoji, a aljkavost u sprovođenju istrage je evidentna - rekao je Lazanski.

Saslušanje Vuka Jeremića je, prema rečima Batićeve, traženo jer je načelnik Generalštaba Branko Krga svojevremeno rekao da mu je nejasno kako to da ga o pogibiji gardista prvi obaveštava Jeremić, savetnik tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.

- Neobično je što je i gospodin Krga ćutao 11 godina, pa je tek prošle godine rekao da je Jeremić bio taj koji je obavešten prvi - rekla je Batićeva.

Kako kaže, ona očekuje da će se slučaj rešiti u najkraćem mogućem roku, te da porodice ubijenih gardista žele da se napokon nakon 12 godina otkrije istina o ubistvu.

I. P.

#Gardisti

#Miroslav Lazanski

#Ubistvo

'