AKTUELNO

Ubijeni Milan Rašić je imao pozamašan krivični dosije.

U selu Velika Kruševica, pokraj Kruševca od ranih jutarnjih sati odjekuje lelek i kuknjava starice Milinke Rašić. U kobnoj porodičnoj svađi oko dva sata po ponoći, smrtno je na pragu trošne kuće od uboda kuhinjskim nožem izdahnuo njen sin jedinac Milan Rašić (34)

Kruševačka policija uhapsila je Ivana R. (67) zbog osnovane sumnje da je izvršio ubistvo. On se, prema policijskom saopštenju, sumnjiči da je nakon porodične svađe ubio svog 34 – godišnjeg sina. Osumnjičenom Ivanu R. je po odobrenju Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu određeno zadržavanje do 48 sati - potvrdila je Policijska uprava u Kruševcu.

Foto: Informer/Radojica Barjaktarević

Neutešna majka sada pokojnog sina Milana više ne može ni suze da lije, posle višesatnog leleka i kuknjave, otvorila je dušu. Za tešku tragediju koja se dogodila u noći između utorka i srede, nešto posle dva sata po ponoći, okrivljuje sina Milana, od ranije poznatog policiji zbog porodičnog nasilja.

- Došao je iz kafane oko dva sata po ponoći i , pijan, probudio nas je galamom: "Majko, da založim šporert, hladno je"... Rekla sam da nije potrebno, već da legne i da spava. On je nastavio da tera po svome. Ustala sam, a on je širom otvorio sve prozore i odgurnuo me. Usprotivila sam mu se, a on je počeo da me šamara.

Udario me je snažno tri puta u predelu glave i raskrvavio mi nos. U tom mom zapomaganju, probudio se supruig Ivan : "Pusti ženu šta je udaraš, jesi li poludeo?"

Nastala je prepirka. Ivan je otišao po čekić da prikuje prozorski kalpak koji je prethodno polomio, a sin Milan je zverski nasrnuo na njega. Počeli su da se guraju prema stepeništu. Sin je udario oca pesnicom u predelu glave. Ovaj se pridigao, uzeo kuhinjski nož i zapretio mu, braneći sebe i mene od sinovljevog nasilja i udaraca - priča majka Milinka.

Zastaje, u jecaju, rukama pritiska srce, pa nastavi da kuka.

- Kuku meni, moj Milane, sine. Skoro će, 17. januara tvoj rođendan. Danima sam premišljala kako da se snađem i kupim ti bar neke pantalone za rođendan. A, evo, dođe ti crni dan. Kuku meni, kuku meni jadnoj - zapomaže Milinka, a teše je komšinice i rođake.

- Bio je bolestan, pijan i često nas je napadao, pa je Ivan nekada noću morao da beži iz kuće i spava negde dole na poljani u lugu. Nije jadan Ivan ništa kriv, a odvedoše ga u zatvor. Branio je i mene sebe od napada.

Kad je video da više ne može da se brani, potegao je nož. Ubo ga je u predelu vrata, u venu, a još nekoliko puta ga je ubo. Kad sam videla da mrtav leži i krvari na balkonu, pozvala sam policiju. Brzo su stigli, a malo kasnije i hitna pomoć . Spasa mu nije bilo. Rekli su mi da je izdahnuo. Kuku meni - nastavi da kuka majka Milinka.

U Kruševačkoj bolnici vrši se obdukcija, a majka jedva hodajući, trošna i izlomljena, teško se kreće iz jedne do druge sobe i kuka, a kuća sva u pukotinama i oblepljena umrlicama pokojne Ivanove sestre Ružice.

Foto: Informer/Radojica Barjaktarević

- Ja sam 50 posto invalid, a sin Milan nigde nije radio, a nije se ni ženio. Ima poveliki crni dosije, bolestan je na psihičkoj bazi, skoro se vratio iz CZ, a opet je nastavio da pije. Udarao je i mene i oca više puta. Sutra će mu u Kruševici biti sahrana - priča Milinka. Komšinice i rođake pokušavaju da je teše, ali ona utehe nema.

S.A.

#Kruševac

#Otac

#Smrt

#Ubistvo

#sin

'