AKTUELNO

Telo dečaka pronađeno je u šupi, u dvorištu porodične kuće, u kojoj je živeo sa babom i dedom.

Uroš Dragojlović (9) iz Skele kod Obrenovca obesio se kanapom o gredu zbog tuge za majkom koja se preudala i sestrom bliznakinjom.

Dečaka je u subotu, oko ponoći, pronašao rođak. Pretpostavlja se da je samoubistvo izvršio između 18.30 i ponoći. Rodbina, koju smo juče zatekli u selu Skela, navodi da je dečak bio neutešan jer se majka posle očeve smrti ponovo udala i odvela njegovu sestru u novu porodicu. Prve informacije su ukazivale na to da je dečak nastradao u toku igre, ali se ubrzo ispostavilo da je izvršio samoubistvo dok je bio sam kod kuće.

Tata mu je poginuo pre četiri godine

Dečakova tragična smrt nije jedina koja je zadesila porodicu Dragojlović. U junu 2014, Urošev otac Miroslav Dragojlović (25) i Zoran Nikolić (35) iz mesta Ušće poginuli su na šabačkom putu. Nesreća se dogodila kada su, oko jedan sat posle ponoći, krećući se iz pravca Šapca ka Obrenovcu motociklom udarili u jedan automobil. Nije poznato kako je došlo do nesreće. Prema nezvaničnoj verziji, oni su motociklom udarili u automobil koji se isparkiravao u rikverc.

- Njegov otac Miroslav poginuo je 2014. kada je pao s motocikla, a majka Bajra M. se pre dve godine preudala u mesto Kalesija, u Bosni i Hercegovini. Sa sobom je odvela pet ćerki, od kojih je jedna Uroševa bliznakinja. Mnogo je tugovao kada su majka i sestre otišle. Bukvalno je kukao i zapevao za njima. Nije mogao da se pomiri sa tim da su razdvojeni i mnogo su mu nedostajale. Živeo je sa babom i dedom. Jedna sestra se kasnije vratila u Skelu i živela sa njima, ali mu to nije bila dovoljna uteha. Kada se majka preudala, starateljstvo je pripalo babi i dedi - priča jedan od rođaka porodice.

Prema rečima rođaka, Uroš je u subotu pronađen mrtav, a pre toga ništa nije ukazivalo na to da će se dogoditi tragedija.

- Uroš se najnormalnije ponašao ceo dan. Otišao je kod rođaka da gleda crtane filmove i posle toga se odjednom izgubio. Niko nije znao gde je! Rođak koji živi u kući pored dečakove otišao je u šupu i tamo zatekao jeziv prizor. Čim je ušao, u nameri da za svaki slučaj proveri, ugledao je dečaka obešenog! - priča rođak.

- Dečak se popeo na sto koji je stajao u šupi i kanap vezao za gredu. Ukočeno telo nepomično je visilo u mraku. Bilo je stravično - prepričava jedan od članova familije.

Majka dečaka je juče trebalo da dođe i da dovede sestre da se vide, prenose mediji.

Gradio kućicu za psa

Mališan je bio dobar đak. Išao je u drugi razred osnovne škole. Nije imao nikakvih problema ni u školi ni kod kuće. Bio je veselo i radoznalo dete, a onda se nenadano obesio kanapom kojim su baba i deda vezivali slamu. Ništa nije slutilo na tragediju. U subotu je gradio kućicu za svog psa... Majka je za njegove sestre izvadila pasoše, dok je njemu upravo sređivala dokumenta da bi mogao da ode kod nje u posetu - priča neutešni deda malog Uroša.

- Uroševa majka Bajra je iz braka sa Miroslavom imala četvoro dece. Iz prethodnog braka ima jednu ćerku, dok iz braka posle Miroslava ima još jednu. Ona se preudala u Bosnu i za sobom povela sestre, od kojih je jedna Uroševa bliznakinja. Jedna sestra se vratila u Skelu i živela sa dečakom. Majka nije zaboravila Uroša i ćerku, bili su stalno u kontaktu, ali nažalost finansije im nisu dozvoljavale da se češće viđaju. Dečak je ostao u Skeli, jer nije imala novca da mu sredi pasoš kako bi mogao da ih posećuje - navodi rođak.

Telo nesrećnog dečaka preneto je u Institut za sudsku medicinu kako bi se tačno utvrdilo kako je nastupila smrt.

Pročitajte još: Detalji strašne tragedije u Obrenovcu- DEVETOGODIŠNJAK rekao da ide kod drugara, nađen OBEŠEN U ŠUPI - (VIDEO)

#Dečak

#Samoubistvo

#Smrt

'