AKTUELNO

Detektor laži pokazao da Zoran zna ko je ubica. Njegov otac Vladimir lagao kad je tvrdio da nije bio na nasipu u Borči u vreme Jeleninog ubistva, a Milica, supruga Zoranovog brata Miloša, takođe zna ko je ubica.

Skoro svi članovi porodice Marjanović - Zoran, njegovi roditelji i snaja - pali su na detektoru laži tvrdeći da ne znaju ništa o ubistvu Zoranove supruge Jelene na nasipu u Borči 2. aprila 2016! Poligraf je prošao jedino Zoranov brat Miloš, ali je utvrđeno da je tokom ispitivanja bio na sedativima!

Poligrafska ispitivanja Marjanovića, čije rezultate ekskluzivno objavljuje Informer, obavljena su u aprilu 2016, u danima nakon Jeleninog ubistva!

Inspektori su na osnovu toga zaključili da je cela Zoranova porodica znala skoro sve, ili apsolutno sve o Jeleninom ubistvu.

Kako smo saznali od izvora iz istrage, prvi je na poligrafu saslušan Zoran, i to 3. aprila 2016, odmah nakon što je Jelenino unakaženo telo pronađeno na dnu kanala u Borči.

Foto: E-stock

- Zoran je već tada bio sumnjiv inspektorima, pa je odlučeno da bude ispitan na poligrafu. Međutim, bilo je očigledno da je pod sedativima. Kada su mu postavljena pitanja zna li ko je ubica i ima li nekakva saznanja o samom zločinu, Zoran je to negirao, ali je poligraf odreagovao i pokazao da on laže.

Bilo je očigledno da pokušava nešto ili nekog da sakrije. Ipak, zbog činjenice da je bio pod sedativima, odlučeno je da se narednog dana, 4. aprila 2016, ponovi poligrafsko ispitivanje - objašnjava naš izvor.

Zoran je, kaže on, prihvatio da ponovo ode na detektor laži, ali ovog puta nije bio pod sedativima.

- Tokom tog drugog ispitivanja bio je potpuno smiren i poligraf nije reagovao. Na osnovu odgovora koje je Zoran dao, stručnjaci su zaključili da je on ili govorio istinu kad je tvrdio da ne zna ništa o ubistvu, ili je prikriveni psihopata, potpuno bez empatije. Takvi ljudi su u stanju da prevare poligraf - ispričao je naš sagovornik.

Foto: M.Dudvarski

Što se tiče Zoranovih roditelja Vladimira i Zorice, pozvani su na poligraf desetak dana nakon Jeleninog ubistva.

- Vladimir je pre poligrafskog ispitivanja bio prilično nervozan. Pao je na dva pitanja. Prvo je bilo: "Da li je u kritičnom vremenu, kada je Jelena ubijena, bio na nasipu u Borči?" Drugo pitanje je bilo: "Da li je on svojim vozilom pratio "mercedes" u kom su bili Jelena, Zoran i njihova ćerka Jana, kad su se uputili do nasipa u Borči?" Vladimir je na oba pitanja tvrdio da nije, ali je poligraf pokazao da laže, što znači da je u vreme ubistva bio na nasipu, a ne u kući, kako je rekao na saslušanju - rekao je izvor iz istrage.

Zorica je, prema njegovim rečima, odbila poligraf, navodno da joj ta mašina ne bi poremetila energiju kojom "leči" ljude (Zorica je u međuvremenu, na leto 2016, osuđena na godinu dana uslovne kazne zbog bavljenja nadrilekarstvom).

- Međutim, ona na saslušanju u policiji nije znala da kaže ko je gde bio od Marjanovića u trenutku ubistva. Sva se zbunila, bila je nervozna i delovalo je kao da nekog ili nešto krije - rekao je izvor iz istrage.

Foto: CFI doo Novi Sad/Printscreen Facebook/Pink.rs

Zanimljivo je da je na poligrafu na dva ključna pitanja pala i Zoranova snaja Milica, supruga njegovog brata Miloša.

- Milica je pala na direktnim pitanjima: "Da li imate saznanja ko je ubica" i "Da li imate bilo kakva saznanja o tom događaju". Dakle, poligraf je pokazao da je lagala da ne zna ko je ubica. S druge strane, njen muž Miloš je prošao na poligrafu, na apsolutno sva pitanja, ali je utvrđeno da je bio po sedativima dok je odgovarao, kao i njegov brat Zoran na prvom ispitivanju - rekao je naš izvor.

Uroš Marjanović, Zoranov sin iz prvog braka, nije bio na poligrafskom ispitivanju jer je u to vreme bio maloletan (17) i samim tim nepodoban za to.

Pročitajte još: MIJATOVIĆ za NOVO JUTRO: Uz adekvatne dokaze i nova hapšenja u slučaju Marjanovića (VIDEO)

#Jelena Marjanović

#Svedok

#Zoran Marjanović

#poligraf

'