AKTUELNO

Ubistvo Jelene Marjanović je i nakon 22 meseca tema broj jedan u mnogim medijama. Prema najnovijim saznanjima, tužalištvo je napisalo optužnicu protiv njenog muža Zorana Marjanovića i tražiće maksimalnu kaznu.

Pozivajući se na izvor u tužilaštvu, novinar “Informera” Aleksandar Crnomarković je za emisiju Novo jutro ne Televiziji Pink rekao da je optužnica protiv Zorana Marjanovića, osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Marjanović - spremna.

- Očekujemo da tužilaštvu u narednim danima podigne optužnicu – naveo je Crnomarković.

Foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, kako navodi dobro obavešten izvor Zoranov tim advokata neće moći obori optužnicu, a ići će se na maskimalnu kaznu od 40 godina.

- Jelena, Zoran i Jana su došli do nasipa, Jelena je vozila, onda su se tu parkirali. Jelena otrčala, Zoran krenuo za njom i ostavio dete. Tu se navodno dogodilo ubistvo, a onda se on vratio kod Jane. Prema rečima izvora, to je ono što će pisati u optužnici – dodao je Crnomarković.

Odgovorni urednik “Srpskog telegrafa” Boris Vuković je uveren da tužilaštvo bazira celu optužnicu i istragu na čvrstim dokazima jer ako je naložilo da se uhapsi Zoran Marjanović onda ima sigurmo neki dokaz da je on počinio zločin.

- To što je Zoran isključio telefon, nije dokaz da je on ubio suprugu. To da je on bio u isto vreme na nasipu sa Jelenom to je već poznato…Sigurno tužilaštvo ima strategiju… Marjanović ima poznate iskusne i skupe advokate, koji bi oborili optužnicu ako nema kvalitetnih i ključnih dokaza koji ga direktno dovode u vezu da ubistvom – poput DNK tragova, predmeta kojim je ubijena ili000 svedoka –primetio je Vuković gostujući u Novom jutru.

On smatra i da advokati vrlo smisleno savetuju Zorana da kaže – Jelena je otrčala, nestala, snaja je pronašla mrtvu…

Foto: Printscreen

- Neko mi je rekao da ne priča o samim okolnostima gde je bio kada nije video Jelenu…- naveo je Nedeljković i ukazao da Zoran nije prijavio nestanak već je pozvao prijatelja u policijskoj stanici i rekao mu da mu je nestala supruga. Taj čovek je saslušan.

Kako je ukazao, nakon toga Zoran je poslao kumu u policijsku stanicu da prijavi nestanak.

- Čini se da je sve smisleno urađeno, da se što više vremena izgubi, dok ne dođe policijska ekipa koja se bavi istragom ubistva – naveo je Nedeljković ukazavši da je Zoranovo ponašanje bilo sumnjivo da je bio pritvoren na 48 sati.

Urednik crne hronike u “Večernjim novostima” Nikola Nedeljković je za Novo jutro najavio da će u izdanju tog dnevnog lista biti objavljena knjiga o ubistvu Jelene Marjanović.

- Knjiga otkriva nove detalje, sumira slučaj, daje jasnu sliku šta se događalo od kada je otišla da trči na nasipu – ukazao je Nedeljković.

Foto: Printscreen

Precizirao je da će u knjizi bit i kompletan obdukcioni nalaz i super veštačenje, sa svim detaljima na 10 strana.

- Kroz nalaz može da se vidi kojim tipom oružja je napadnuta, kao i gde je ubijena. Taj nalaz odbacuje sve navode da nije ubijena na nasipu u Borči – istakao je Nedeljković.

On je takođe mišljenja da je samo pitanje trenutka kada će biti podignuta optužnica protiv Marajnovića.

#Novo jutro

#Zoran Marjanović

#optužnica

'