AKTUELNO

Otac stradale trudnice izneo je zastrašujuće tvrdnje.

Trudnica Aleksandra Vasić (31), njena majka Milena (58) i nevenčani suprug Dalibor Simijonović (33) nastradali su u požaru koji je juče ujutru izbio u porodičnoj kući Vasića u Gogoljevoj ulici u Smederevu.

Aleksandrin otac Žikica Vasić (62) uveren je da je Dalibor ubio Aleksandru i Milenu, pa zapalio kuću, a onda presudio i sebi!

U policiji su naveli da je istraga još u toku i da će se nakon obdukcije tela stradalih znati više detalja o tragediji.

Bile su budne

Kad se juče ujutru pojavila vest da su u požaru u Smederevu nastradale tri osobe, prve informacije su bile da je među poginulima i Žikica, ali se on usred uviđaja pojavio na pragu zgarišta.

Ispostavilo se da je živ i da je u vreme požara bio na poslu, u Hladnoj valjaonici u "Železari". Za tragediju je saznao kad je policija počela da se raspituje da li se uopšte pojavio na radnom mestu!

- Dalibor mi je zapalio kuću kako bi zataškao ubistvo! Uveren sam da je on banuo u kuću, zadavio moju ćerku Aleksandru, pa suprugu Milenu, a onda je zapalio kuću, pa presudio i sebi - pričao je očajni Žikica, dok je u šoku i u suzama obilazio oko zgarišta.

Prema njegovim rečima, Aleksandra je bila u vezi sa Daliborom nekoliko meseci.

- Dalibor je radio kod nas kao majstor na popravci kuće i tako se Aleksandra uhvatila s njim. Prešla je da živi kod njega u Radinac 19. decembra, na Svetog Nikolu, ali se dva dana pre tragedije vratila u roditeljsku kuću. Dalibor je dolazio da je moli da mu se vrati, ali je ona, pošto je bila bolesna, odlučila da do daljeg ostane kod nas. Trebalo je da uradi i neke testove jer je bila u četvrtom mesecu trudnoće. Ma siguran sam da je on kriv za njihovu smrt - kazao je Žikica.

Njegova sestra Jovanka je takođe uverena da je za tragediju odgovoran Dalibor.

- Aleksandra i Milena su bile same u kući kada je Žikica otišao da radi. Pritom, malo pre nego što je izbio požar, komšije su videle Milenu u dvorištu. To znači da nisu spavale, i da je požar izbio nesrećnim slučajem, sigurno bi mogle da pobegnu iz kuće i da se spasu - ubeđena je Jovanka.

Ona kaže i da Milena nije odobravala Aleksandrinu vezu sa Daliborom, jer još nije raščistio s prethodnim brakom.

Inače, požar u kući Vasića izbio je pre 8.30, vatrogasci su obavešteni u 8:41, a sedam minuta nakon dojave bili su na licu mesta. U gašenju su učestvovala tri vatrogasna vozila i osam vatrogasaca. Vatra je brzo lokalizovana, ali je unutrašnjost kuće, kako nezvanično saznajemo, potpuno izgorela.

Dim na sve strane

Komšija Vasića je čak pokušao da uđe u kuću i ugasi vatru, ali ništa nije moglo da se uradi bez vatrogasaca.

- Iz kuće, iz svih prozora i otvora kuljao je gust crni dim. Čudi me kako Milena i Aleksandra nisu osetile dim ili vatru... - kaže komšija koji se zadesio ispred kuće Vasića u vreme požara. U tragičnom požaru Žikica je ostao bez žene i najmlađe ćerke.

Najstarija ćerka udata je u komšiluku, a srednja je u Austriji, na privremenom radu.

Pročitajte još: STRAŠNA NESREĆA U SMEDEREVU: U požaru nastradala cela porodica! (FOTO)

#Požar

#Smederevo

'