AKTUELNO

Srbija zanemela nad tragedijom!

U Stanišićima kod Sombora juče je u svlačionici lokalnog seoskog fudbalskog stadiona ubijena je 21-godišnja Bojana Miletić.

Kako je juče preneo naš portal, nju je nožem napao i izbo nožem 24-godišnji Jovan Veršanski.

Nesrećna devojka preminula je na mestu, a Veršanski je odmah priveden.

- Da mogu, ja bih ga ubila. Ja sam ga rodila, ja bih mu i presudila, a ne da on zavije sve nas u crno. Ne znam kako ću da živim s tim. Užasno mi je bilo da ga vidim uhapšenog, ali, iako sam mu majka, nije mi ga žao. Žao mi je tog deteta - brišući suze, kaže Arijana Vukas, majka Veršanskog.

Jovan je odmah nakon ubistva pobegao, a ubijenu devojku pronašao je domar koji brine o stadionu.

- U ponedeljak oko šest po podne, moj bivši muž Jožef, sa kojim je moj najstariji sin živeo, nazvao me je i rekao da je Jovan ubio Bojanu. Mislila sam najpre da ju je pretukao, da ju je možda "ubio od batina", ali nije. Šest puta ju je ubo nožem, od kojih je jedan ubod u čelo presudio nesrećnoj devojci - priča Jovanova majka.

- Tako krvav, najpre je došao kod bake, i s vrata joj rekao: "Ubio sam Bojanu, morao sam to". Onda je otišao do moje kuće, gde su bila moja mlađa deca. Lupao je i svašta govorio, a komšije su već pozvale policiju. Dok sam ja stigla, njega su već uhapsili - dodaje Arijana.

Prema majčinim rečima, Jovan je deset dana proveo u somborskom zatvoru zbog kidnapovanja devojke, zbog čega mu je bila izrečena i zabrana prilaska. Iz pritvora je izašao u subotu i, navodno, odmah se video sa Bojanom, koja je iz Sombora i s kojom se zabavljao devet meseci.

Foto: Facebook

- Kažu da ga je ona sačekala kad je pušten iz zatvora i da su bili u gradu. U nedelju sam saznala da je ona došla u Stanišić i da će se videti na igralištu. Kao da sam nešto osetila, nazvala sam bivšeg komandira policijske stanice da mu kažem za to, jer je Jovanu određena zabrana prilaska Bojani. On mi je rekao da nije na dužnosti, da ne može ništa da uradi i da su uradili šta su mogli - odmahuje glavom Arijana.

Foto: Facebook

Sutradan se desila tragedija.

- Ne znam kako ću živeti sa ovom sramotom i mukom. Jovan je stalno govorio da je ona za njega boginja, da nijedna druga ne postoji, i uvek je govorio da će biti njegova ili božja. Skretala sam pažnju na to, ali niko nije reagovao, i zato sam potpuno ubeđena da se to moglo sprečiti.

Šta se tačno dogodilo u svlačionici FK Stanišić, niko ne zna. Na pitanje majke zašto je to uradio, Jovan je samo rekao: "Morao sam."

- Samo to mi je rekao. Jeste da je bio nasilan, ali ni slutila nisam da ovako nešto može da uradi. Strašno - grcajući kaže majka.

Foto: Facebook

Jovan Veršanski je nekoliko puta bio prijavljivan zbog fizičkog nasilja nad majkom i bakom, ali je to okarakterisano kao nasilje u porodici.

- Nigde nije radio i uglavnom je tražio novac. Bilo bi svašta ako ga ne bi dobio. Nekoliko puta mi je rekao da će me zaklati, ali ja na to nisam obraćala pažnju - kaže Arijana.

Pročitajte još: ZVERSKO UBISTVO KOD SOMBORA! Ubo devojku (21) NOŽEM U GLAVU, ostala NA MESTU MRTVA!

#Nož

#Policija

#Sombor

#Ubistvo

'