AKTUELNO

- Veštačenje je pokazalo da su svi Marjanovići po automatizmu isključili mobilne telefone nakon Jelenine smrti. Zoranov mobilni više od dva sata bio van upotrebe - tvrdi izvor.

Veštačenje mobilnog telefona Zorana Marjanovića (39), osumnjičenog za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), kao i analiza baznih stanica, pokazali su da je Zoran neposredno posle Jeleninog ubistva isključio telefon na nekoliko sati!

Kako „Alo!“ saznaje, veštačenja su nedvosmisleno pokazala da je Marjanović 2. aprila 2016. u periodu od 16.49 do 17.30, što se navodi kao vreme Jelenine smrti, bio na mestu na kojem je sutradan nađen njen leš, a da se signal njegovog telefona izgubio nakon 17.30, što ukazuje na to da je ga je tada isključio.

Foto: Pink.rs, Pixabay

- Analizom signala mobilnih telefona Zorana Marjanovića, njegove supruge, ali i ostalih članova porodice Marjanović, i upoređivanjem baznih stanica došlo se do toga da su se signali telefona svih članova porodice Marjanović izgubili nakon 17.30. To može da ukazuje na to da su i Zoran, ali i članovi njegove porodice, tada isključili svoje mobilne telefone, da bi ih nakon nekoliko sati ponovo uključili - objašnjava izvor.

Prema njegovim rečima, Zoranov telefon je ponovo postao dostupan u trenutku kada je 2. aprila 2016. godine policiji prijavio da je njegova supruga nestala.

- Kada je ponovo uključio telefon, nešto posle 19 sati, signal je pokazivao da se nalazi pored kanala u kojem je nađeno Jelenino telo - kaže izvor.

Potrudio se da prikrije tragove

Istražni organi rekonstruisali su zločin, koji od momenta kada se dogodio ne prestaje da privlači pažnju javnosti. - Nema sumnje u to na koji način, kako i kada je Jelena ubijena. Ono što je od samog početka bilo jasno jeste činjenica da se počinilac Jeleninog ubistva svojski potrudio da prikrije tragove. Međutim, iskusni inspektori uspeli su da nakon višemesečnog i mukotrpnog rada sklope kockice ovog zločina - kaže izvor.

Kako objašnjava sagovornik, ovo veštačenje je ključni dokaz tužilaštva protiv Zorana Marjanovića.

- Tužilaštvo smatra da ima dovoljno dokaza protiv osumnjičenog Zorana, tako da će optužnica biti podignuta u narednih nekoliko dana. Veštačenja mobilnih telefona i baznih stanica bila su od presudnog značaja za istragu. Nedvosmisleno je utvrđeno da je Zoran bio pored Jelene u vreme ubistva, što je on sve vreme negirao, tvrdeći da se u kritično vreme nije odvajao od ćerke Jane – priča izvor i dodaje da je sumnjivo i to što je Zoran isključio mobilni telefon.

Foto: Printscreen Facebook/Pixabay/Printscreen Youtube

- Nije samo on isključio telefon, već su to učinili i članovi njegove porodice. To isključivanje mobilnih se desilo gotovo po automatizmu. Svi su u identično vreme postali nedostupni - kaže izvor.

On napominje da, osim veštačenjima telefona i baznih stanica, tužilaštvo raspolaže i neuropsihijatrijskim veštačenjem osumnjičenog, na osnovu kojeg se može zaključiti da je uračunljiva i izuzetno inteligentna osoba.

Pročitajte još: NOVA TRAGEDIJA U CRVENKI: AUTOMOBIL ULETEO U KANAL, IMA POGINULIH! (FOTO)

- Takođe, utvrđena su i poklapanja blata sa Zoranovih pantalona i Jelenine glave. Saslušano je više svedoka i prikupljeno je dosta značajnih dokaza i činjenica, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Zoran počinilac ovog krivičnog dela - kaže sagovornik.

Podsetimo, Zoran Marjanović je ispričao da je 2. aprila oko 15 sati sa suprugom i njihovom maloletnom ćerkom otišao na nasip u Crvenki kako bi Jelena džogirala.

- Rekao je da je ostao sa ćerkom, a da je Jelena otišla da trči. Oko 16 sati je shvatio da Jelene nema i počeo je da je traži. Tada je alarmirao porodicu i prijatelje i počela je potraga - podseća naš izvor i dodaje da je Zoran sve vreme tvrdio da nije ubio svoju suprugu, da su se njih dvoje voleli i da su bili izuzetno bliski.

#Jelena Marjanović

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

'