AKTUELNO

Telo Izabele Todorović (21) bilo je umotano u tepih i bačeno u šumu. Srpkinja je nestala još u novembru, švajcarska policija mislila da je pobegla od kuće.

Unakažen leš Srpkinje Izabele Todorović (21) pronađen je prošle nedelje umotan u tepih u šumi u Švajcarskoj, kod mesta Zezikon, u kantonu Turgau!

Nesrećna devojka je nestala još u novembru, a švajcarska policija je sve vreme mislila da je pobegla od kuće! Kad je pronađeno telo, tamošnja policija je uradila identifikaciju i tek juče potvrdila da se radi o Izabeli, koja je izmasakrirana još pre tri meseca.

Leš, uvijen u svetlozeleni tepih, našao je prošle nedelje vlasnik šume Manfred Hunciker (78), koji je krenuo u obilazak imanja.

- Primetio sam u jednoj uvali, četiri-pet metara ispod šumskog puta, među drvećem, savijen tepih. Prišao sam da vidim o čemu se radi, a kada sam krenuo da ga odmotam, shvatio sam da je unutra leš - ispričao je medijima Hunciker.

Majka Violeta: Nije imala neprijatelja

Na pitanja novinara švajcarskih medija, Izabelina majka Violeta nije mogla da kaže ko bi želeo da naudi njenoj ćerki.- Nije imala stalnog momka, a koliko znam ni sa kim nije bila u svađi. Zaista ne znam ko bi imao razloga da naudi mojoj ćerki i nemam nikoga na koga bih policiji mogla da ukažem kao mogućeg krivca - kroz suze je izjavila Violeta.

Izabela je poslednji put viđena 3. novembra u ciriškom noćnom klubu "Lambada", u društvu dvojice dvostruko starijih muškarca. Međutim, švajcarska policija sve ovo vreme nije vodila opsežnu istragu kako bi je pronašla, iako je njena porodica još 12. novembra zvanično prijavila njen nestanak.

- Policajci su smatrali da se radi o punoletnoj osobi koja je svojevoljno otišla od kuće, a nije bilo nikakvih tragova niti izjava svedoka koji bi upućivali na zločin. Izabela je, naime, i pre toga znala da ode na nekoliko dana od kuće, ali se uvek vraćala i javljala porodici - preneli su švajcarski mediji izvore iz policije.

Inače, čak je i Izabelina majka Violeta putem medija upućivala apel ćerki da se vrati kući, jer očigledno nije htela da veruje da se nešto strašno dogodilo. Kako je tada rekla, poslednji SMS ćerka joj je poslala 3. novembra i obavestila je da će posle posla otići na piće sa koleginicom i potom ujutro doći kući vozom. Izabela je radila u jednom lancu restorana brze hrane.

Prema poslednjim informacijama iz istrage, Fejsbuk profil jednog muškarca sa kojim je Izabela poslednji put viđena nedugo posle njenog nestanka je obrisan.

Po mišljenju Izabelinog brata Ivana, to je veoma čudno, a u svetlu najnovijih događaja sumnja se da je upravo taj muškarac, čiji identitet nije saopšten, umešan u zločin.

#Ubistvo

#Švajcarska

'