AKTUELNO

Snaja Milica je bila poslednji svedok u slučaju Marjanović.

Na to što je Milica ispričala tužilaštvu, da je odnos Jelene i Zorana bio korektan, Mladen Mijatović, novinar TV Pink, rekao je da je ona samo jedan od svedoka, poslednji za sada.

-Milica je prvi i jedini svedok odbrane Zorana Marjanovića. Bilo je logično da kaže šta zna o odnosu Jelene i Zorana, a i šta se dogodilo tih kritičnih dana u beogradskom naselju Borča. Stvar je tužilaštva da na osnovu svih izjava i saslušanja, kao i materijalnih dokaza donese odluku o podizanju optužnice. Rok je deseti mart, ostavljamo tužilaštvu da odluči da li će optužnica biti podignuta – rekao je Mijatović.

Foto: Printscreen

On je dodao da će na osnovu prostorno vremenske rekonstrukcije samog događaja, prvenstveno kritičnog dana, 2. aprila 2016. godine, i na osnovu svedoka, materijalnih dokaza, na osnovu snimljene situacije, koje se odnose na položaje telefona pojedinih članova porodice Marjanović, uzetih sa baznih stanica, tužilaštvo imati jednu kompletnu sliku na osnovu koje će moći da donese valjanu odluku.

Ovaj slučaj i danas puni naslovne strane raznih novina, koje imaju različite informacije.

- Sumnjam da će novine da nas odvedu do optužnice. Za nas novih detalja svakako ima, ja mislim da to tužilaštvo već zna i da je, po meni, prilično sigurno da če optužnica biti podnesena. Jedino što je pitanje, o čemu mozgamo, o čemu razmišljamo je da li će ta optužnica biti dovoljno jaka Zoranova odbrana ne može da je obori, ali to je stvar suđenja – rekao je Aleksandar Crnomarković, novinar Informera.

Crnomarković je dodao da je ubeđen da sve stvari koje novine piše tužilaštvo već zna i da je mala šansa bila da Milica Marjanović priča nešto protiv Zorana. On je, komentarišući naslov Informera, da je Zoran ubio Jelenu zbog Jane, rekao da imamo pokazatelje da su poslednjih godina bili loši odnosi između Zorana i Jelene i da je tu postojala svađa.

Foto: Printscreen

- Izvor sa kojim smo mi pričali ima saznanja da je to doteralo cara do duvara, barem što se Jelene tiče, i da je ona htela da napusti Zorana a da je problem bio, pošto je odnos bio jako loš, to što je Zoran, takav kakav je, posesivan i sigurno joj ne bi dao da odvede dete. Evo gledate prvi njegov brak, u devedeset i nešto odsto slučajeva u Srbiji deca posle razvoda budu kod majke. U onih pet odsto plus Zoran Marjanović dete iz prvog braka je ostalo kod njega. Ja pričam ono što je izvor pričao nama – istakao je Crnomarković i dodao da jeste misteriozno što je sa Jelene skinuta burma i što nikada nije pronađena, i da je čudno prvo svedočenje Teodore, koja je rekla da je kada je bila tamo Zoran terao Jelenu da trči u 11, 12 noću i da joj je govorio da je debela.

Crnomarković je rekao da ne možemo odmah nikoga ni kamenovati, da su ovo pokazatelji da je taj brak pre ubistva bio disfunkcionalan i da je bilo mnogo problema, ali da to nisu dokazi da je Zoran ubica, po izvoru koji smo mi imali to su neki tragovi koji ukazuju na Zorana.

Nebojša Milosavljević, advokat, rekao je da će pravu istinu otkriti sud.

Foto: Printscreen

- Da li će optužnica biti podignuta zna jedino tužilac. Ja cenim novinarsku profesiju, pogotovo istraživače novinare, ali ovo o čemu oni spekulišu to je sve u sferi indicija, što može da znači, ali ne mora. Ja mislim da ovaj slučaj Marjanovića demantuje u mnogome maksimu iz kriminalistike, da ne postoji savršen zločin, već samo nesavršena istraga, međutim obzirom da kod nas mnoga ubistva koja imaju organizovan karakter nisu otkrivena, a to je veliki broj, možemo govoriti i o savršenom zločinu. Ovaj slučaj Marjanovića će ostati zabeležen baš zbog toga, što posle dve godine ne možemo da budemo sigurni šta se zapravo desilo oko ubistva nesretne pevačice. Ako bude podignuta optužnica to znači da je tužilaštvo skupilo relevantne dokaze koji optužuju njenog supruga – istakao je Milosavljević.

On je dodao da iz svog iskustva predviđa da će na glavnom pretresu, ako Zoran zna ko je ubio Jelenu on morati da priča na tu temu, jer oni su živeli pod istim krovom i ako zna to će verovatno ispričati.

Mladen Mijatović je rekao da nije na nama da ocenjujemo i presuđujemo ko je kriv i ko nije kriv.

Foto: Printscreen

- Mi, predstavnici različitih medija, na svoj način doprinosimo da se ovaj slučaj, najmisteriozniji koji se desio u poslednjih 25 godina, koji je već 22 meseca je u žiži interesovanja javnosti, reši, tako da se ja nadam da će se i ova saga okončati i da će sud na osnovu materijalnh dokaza utvrditi ko je kriv za ubistvo, i da će taj koji je kriv i dogovoran, na osnovu materijalnih dokaza biti osuđen da višedecenijsku kaznu zatvora – naglašava Mijatović.

#Jelena Marjanović

#Mladen Mijatović

#Novo jutro

#Zoran Marjanović

'